Anthony Dumarey vol ambitie voor burgemeesterssjerp

Na de voorstelling van het programma werden de kandidaten van Open VLD werden op het podium geroepen. "Dit topteam heeft er heel veel goesting in", weet lijsttrekker Anthony Dumarey. © (Foto LIN)
Redactie KW

Zondag gaf Open VLD het startschot van haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. In een wervelende show werden het programma en de kandidaten voorgesteld aan de vele aanwezigen. Tot slot gaf Vlaamse vice-minister-president Bart Tommelein de partij een extra duw in de rug.

Open VLD steekt het niet onder stoelen of banken, de partij wil besturen in Oudenburg. “Dit willen we doen aan de hand van een haalbaar en betaalbaar programma, maar steeds met het belang van de inwoners voorop. Wij gaan voor Jouw Oudenburg, waarbij iedereen zich thuis voelt”, stelt lijsttrekker Anthony Dumarey.

Het programma is gebaseerd op negen prioriteiten: een gerenoveerd, open stadspark; een goed onderhouden stad; een tweede supermarkt; Abdijhoeve in ere herstellen; betere en modernere communicatie; aandacht voor de senioren; Marktplein Ettelgem teruggeven aan de Ettelgemnaars; meer leven in de stad; inwoners betrekken bij het beleid. “Tijdens onze huisbezoeken kregen we heel veel klachten over het slechte onderhoud van groen en voetpaden in onze stad. Dat wordt zeker een grote prioriteit voor de volgende legislatuur en dat willen wij gewoon doen”, aldus Anthony Dumarey. Via filmpjes wees de partij op plaatsen waar duidelijk het schoentje knelt.

“Dit zijn maar enkele punten van de meer dan 75 programmapunten van onze partij. Het zijn een voor een haalbare en betaalbare programmapunten die we binnen de komende legislatuur willen realiseren. Dit willen wij gewoon doen”, aldus nog Anthony Dumarey, die de ambitie om burgemeester van zijn stad te worden niet onder stoelen of banken steekt.

Onze lijst bestaat uit een topteam

Lijsttrekker Anthony Dumarey en lijstduwer Jaak Lingier stelden vervolgens om beurt de kandidaten voor. “De energie die in de zaal hing, maakte duidelijk dat we een zeer kwalitatieve en enthousiaste lijst hebben samengesteld. Onze lijst bestaat uit een topteam van Oudenburgnaars die aan elkaar hangen. En dit team heeft er heel veel goesting in. Op 14 oktober maken wij het verschil.”

Bart Tommelein, kandidaat-burgemeester in Oostende, hield er aan om de Oudenburgse Open VLD een hart onder de riem te steken. “Deze afdeling heeft al zeer veel gedaan voor de partij, wel nu zeg ik: de partij en ikzelf zullen er ook altijd zijn voor Oudenburg. Wat een fantastische lijst, geweldig programma en wat een ongelofelijke dynamiek. Deze topploeg zal het moeten waarmaken op 14 oktober.”

(LIN – Foto LIN)