De kiesbrief werd twee weken eerder al ontdekt op straat. De vinder heeft toen de stembrief naar de politie gebracht. Daarop politie heeft een proces verbaal opgemaakt. Na overleg binnen de partij Bewust werd beslist om een vraag te richten tot de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. "Het is geen klacht, nee dat niet", legt uittredend burgemeester en lijststrekker van Bewust, Peter Breemersch uit.

"We hebben een vraag gesteld aan de Raad om dit voorval te bekijken en het Proces-Verbaal meegestuurd. Het is vreemd dat er zomaar op straat een afgestempelde verkiezingsbrief ligt. Wat is er gebeurd?" Ondertussen kregen alle lijsttrekkers van de vijf andere partijen een aangetekend schrijven met de uitnodiging om op 12 december naar de Raad in Brussel te komen.

(AV)

De kiesbrief werd twee weken eerder al ontdekt op straat. De vinder heeft toen de stembrief naar de politie gebracht. Daarop politie heeft een proces verbaal opgemaakt. Na overleg binnen de partij Bewust werd beslist om een vraag te richten tot de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. "Het is geen klacht, nee dat niet", legt uittredend burgemeester en lijststrekker van Bewust, Peter Breemersch uit. "We hebben een vraag gesteld aan de Raad om dit voorval te bekijken en het Proces-Verbaal meegestuurd. Het is vreemd dat er zomaar op straat een afgestempelde verkiezingsbrief ligt. Wat is er gebeurd?" Ondertussen kregen alle lijsttrekkers van de vijf andere partijen een aangetekend schrijven met de uitnodiging om op 12 december naar de Raad in Brussel te komen.(AV)