Welkom, Guillaume!

Guillaume Van Keirsbulck in zijn ‘all-black’ werkruimte op een fiets die de naam van zijn opa, oud-wereldkampioen Benoni Beheyt, draagt.©Wouter Meeus WME
Guillaume Van Keirsbulck in zijn ‘all-black’ werkruimte op een fiets die de naam van zijn opa, oud-wereldkampioen Benoni Beheyt, draagt.©Wouter Meeus WME
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

Heuglijk nieuws in deze krant: profrenner Guillaume Van Keirsbulck is naar Tielt verhuisd. Waarom ik dat zo fijn vind? Niet alleen omdat ik stekezot ben van de koers, maar ook omdat onze stad daarmee een roemrijke traditie voortzet: die van profcoureurs die in Tielt hun thuis hebben gevonden.

Ik denk natuurlijk aan Roger Decock (1927-2020), die in deelgemeente Aarsele woonde. Tot aan zijn dood mocht hij zich de oudste nog levende winnaar (in 1952) van de Ronde van Vlaanderen noemen. In die hoedanigheid werd ‘Cockske’ ter gelegenheid van het feest van 100 jaar Vlaanderens Mooiste in 2015 op talrijke podia gevraagd. Ik mocht naast hem zitten op het terras van café Bellevue – helaas ook ter ziele gegaan – om mijn boek ‘De seingever’ te signeren. Er was een wandeling georganiseerd die mensen tot bij ons bracht. Zelden heb ik een minzamer mens ontmoet. ‘Cockske’ was niet de enige profrenner op ons grondgebied: er waren ook René – Meetje – Mertens en Noël Vanclooster. En natuurlijk hebben we de Carlito, mijn stamcafé dat zich in enkele jaren heeft ontpopt tot een heus wielercafé waar zelfs Michel Wuyts soms naar verwijst. De Carlito is de thuisbasis van De Melkerie, een trainingsgroepje met onder meer Yves Lampaert.

Guillaume, je hebt in Tielt een goeie thuisbasis gevonden waar de koers echt lééft. En als je met mij eens een ritje wilt doen (op voorwaarde dat je me wel wat spaart): anndecraemer@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.