Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Was jij zondag ook getuige van de redding van Bas? De groep zwoegt zich doorheen vijandelijk gebied, trotseert maar liefst 6 vijandelijke schutters en de mooie som van 4.000 euro lijkt binnen handbereik. De persoon in nood houdt er echter een verborgen agenda op na. Headhunter Bas Moeyaert uit Gits heeft namelijk vooral oog voor de vrijstelling, zodat hij zich verzekerd weet van een plaatsje voor de volgende aflevering! Sterk zijn is simpel zijn!

Wie is nu de kandidaat die, via één van de drie misschien-schermen, uiteindelijk door Gilles De Coster tijdens de allereerste aflevering tot Mol werd gepromoveerd? In mijn speurtocht probeer ik aanwijzingen of een mogelijke “ideaal Mol”-scenario van 4 harde feiten te onderscheiden.

Oordeel zelf maar!

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

1) Aanwijzingen

Tijdens het seizoen begin je als kijker overal een aanwijzing in te zien. Een t-shirt met figuurtjes, een muziektitel, de kleur van een molboekje, werkelijk niets is veilig. Ik hecht daar eerlijk gezegd niet al te veel belang aan! Hoe meer (valse) aanwijzingen achter de naam van kandidaat, hoe waarschijnlijker dat haar/zijn vertrek nakend is.

2) Het “ideaal Mol”-scenario

In Vietnam stonden 10 kandidaten aan de start en pas vanaf de tweede aflevering sloeg bij iemand effectief een mollenmotor in gang. Mijn mening is dat er in laag toerental gestart werd via het winnen van vertrouwen (aflevering 2) om vervolgens een versnelling hoger te schakelen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aflevering 2 – Vietnamese keuken (Cha ca)

Bruno kwam als tweede duo aan bod (samen met Ingrid). Tijdens de aflevering werd veel gefocust op de ‘warrige’ uitleg van Kaat en Bas, de dipsaus (Axel en Martijn) en het slecht vormen van torentjes (Ingrid, Eva en Martijn). In de keuken liep echter alles fout wat maar fout kon gaan. De Mol kon vandaag net zo goed een snipperdag genomen hebben.

Aflevering 2 – Vastgeketend aan elkaar (sterk en zwak team)

Bruno ziet zich ingedeeld in de zwakke groep en op het einde van de beklimming helpt hij Ingrid en Elisabet over de laatste traptreden richting top. Onder druk van Eva (die blijft zoeken naar de ‘zwakke schakel’) vindt hij de oplossing door de plastieken schakel kapot te kloppen en zo het zwakke team te verlossen van die bal van 10 kilogram. Tijdens deze aflevering, de eerste mét een Mol, vormen de meeste kijkers zich al een idee wie nu juist de Mol is. Achter de naam van elke kandidaat staan al enkele streepjes, behalve bij Bruno!

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Aflevering 3 – Sleutel onder de steen van 500 kilogram

De inbreng van Bruno bij het zoeken naar de sleutel is te verwaarlozen. Het is vooral Bas die het moeilijk raadsel oplost!

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Aflevering 3 – Vovinam

Bas, Joeri en Bruno worden klaargestoomd tot volwaardige Vovinamstrijders. Er kan hierbij maximaal 3.200 euro gewonnen worden en de kunst is om steeds de inzet (het startbedrag van 200 euro) te verdubbelen. Als de teller op 800 euro staat, na 3 succesvolle verdubbelingen op rij, lijkt het alsof Bruno het opeens héél erg moeilijk heeft. Het weerhoudt de groep ervan om verder te verdubbelen: opdracht geslaagd voor de Mol! En het eindigt zelfs als in een sprookje als ook de 2 volgende ronden succesvol zijn volgemaakt. Niemand denkt aan het gemiste geldbedrag van maar liefst 2.000 euro!

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Aflevering 4 – De verfbom

Mag Eva terugkomen of niet? Kaat en Bas kiezen resoluut voor een terugkeer, Bruno schudt, als derde beslisser, kordaat het hoofd. Vervolgens stellen de andere kandidaten eveneens hun veto voor een eventuele terugkeer van Eva. Het lot van de goedlachse advocate lijkt bezegeld (in auto blijven en confrontatie met de verfbom), maar opeens komt Bruno op zijn beslissing terug! Nog geen halve minuut na zijn eerdere weigering, wil Bruno Eva opeens toch een terugkeer gunnen. Hij herinnert de groep aan de leugen van Gilles. Axel, de piloot uit Kapellen, vertolkt het felst de verbazing in de groep bij die plotse bocht van 180 graden.

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Aflevering 4 – Silent disco

Terwijl de rest van de groep (Bas en Axel) perfect de juiste vissen in de juiste bakken deponeren, loopt het op het strand niet perfect. Is het een test van Kaat om te zien naar Bruno’s reactie op haar juist antwoord ‘reanimatie’? Bruno geeft geen kik en er wordt zelfs geen poging gedaan om ook maar iets te antwoorden op de vraag!

Aflevering 4 – Scheepsraadsels

Nadat iedereen om beurt bij Gilles langsgaat, krijgen de kandidaten de melding dat de Mol besluit Elisabet en Bruno in de kajuit op te sluiten. De inbreng van Bruno is niet echt iets om over naar huis te schrijven. De opdracht met de raadsels slaagt enkel en alleen door samenwerking en volharding van het hele team.

Aflevering 5 – Survival

Tijdens de oriëntatie-oefening met een kompas valt op hoe weinig vertrouwen pitbull Axel heeft in Bruno. Arme Bruno… Uit pure wanhoop ‘vindt’ hij het mes ter waarde van 1.100 euro.

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Aflevering 5 – Vietnamese etiquette & de bevrijding van Bas

Bruno heeft er geen belang bij om als meest voorname kandidaat van de groep verkozen te worden, aangezien de te winnen prijs (vrijstelling en kans op 4.000 euro voor de pot) geen spek naar de bek van de Mol is.

Bij zijn heldhaftigheid tijdens de paintballopdracht, hij offerde zichzelf op ten gunste van de groep, plaats ik ook de nodige vraagtekens. In deze fase van het spel speelt iedere kandidaat voor zichzelf.

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

3) Feiten

Vier afvallers inmiddels en de rode draad in hun verhaal is de goede vertrouwensband met Bruno!

En laat dit nu net de kernboodschap zijn van het allereerste ‘Dagboek van de Mol’.

De Mol: “Ik heb de indruk dat het saboteren en misleiden wel lukt. (…) Ik denk dan aan de mensen die zeggen: Ik neem u echt in vertrouwen. En als ik met jou praat dan ben je zo eerlijk. Jij kan het niet zijn, dat weet ik zéker. Die mensen gaan mij schrappen, dus die gaan er vroeg of laat uit liggen”.

Eerste afvaller Liesbeth: “Ik vond dat Bruno het dichtst bij mij stond. Ik denk echt dat hij gaat moeten opletten. Hij is volgens mij ook veel te eerlijk.”

Tweede afvaller Ingrid: “Bij de proef vandaag heeft Bruno me ongelooflijk geholpen. Ik was nooit boven geraakt. Hij heeft me echt naar boven gesleurd. Ik denk dat de Mol dat nooit zou doen.”

Vier redenen waarom molwatcher Marc Denys in Bruno de ideale Mol ziet!

Derde afvaller Martijn

Bruno over Martijn na zijn rode scherm: “Hij was mijn kameraad tot-en-met. Hij was mijn maatje binnen de groep.”

Vierde afvaller Eva

Zieke Eva maakt kans op 2 pasvragen, maar kan ze wegens ziekte niet zelf verzilveren. Ze mag haar 2 Identiteitsplaatjes afgeven aan de persoon waar ze het meest vertrouwen in heeft. Haar keuze valt op… Bruno, die zich wat later “heldhaftig” laat afschieten tijdens de opdracht…

Bye bye pasvragen, bye bye Eva!

Er is me trouwens nog iets bizars opgevallen vanaf de tweede aflevering, de echte start van ‘De Mol’!

Elke aflevering schuift onze hondenvriend één plaatsje op tijdens de begingeneriek!

Tijdens de tweede aflevering staat Bruno op plaats 9, derde aflevering op plaats 8, enzovoort…

Als Bruno zondag als 5de kandidaat in de begingeneriek verschijnt, dan is dit geen toeval meer te noemen!

Ben je nog steeds niet overtuigd? Door te twijfelen komen we tot de waarheid!

Mollengroetjes en tot zondag, moldag!,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.