Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent maar is van Brugge. Om de twee weken gaat ze er bij haar familie op visite en vertelt ze hier wat haar daar opviel. Volgende week: Xavier Taveirne.

Het waren dolle tijden, mijn studentenjaren in Gent. Hoewel ik een moeizame start had, ben ik er in de loop van de jaren volledig – euhm – opengebloeid zeg maar. Toen gesmede vriendschappen bestaan nu nog.

V. bijvoorbeeld leerde ik daar kennen. We deelden niet enkel een ex-lief, we bleken ook allebei uit Brugge te komen. Wat goed nieuws was. Zo konden we onze vloeibare bezigheden in het weekend thuis gewoon verderzetten. En op zondagavond samen het nest verlaten terug richting ons kot (in de nacht).

Het waren dolle tijden, mijn studentenjaren in Gent. Hoewel ik een moeizame start had, ben ik er in de loop van de jaren volledig – euhm – opengebloeid zeg maar

5 jaar hebben we zo gependeld en gebloeid. Tot V., na het uitgebreid kussen van kikkers uit alle mogelijke windstreken, een exemplaar uit Brugge aan de haak sloeg. (Hij droeg die avond zelfs een knalgroene trui. Echt waar, ik was erbij) En na enig aanmodderen wist ik zelf een Brabander aan de haak te slaan.

Voor ons was Gent de gulden middenweg. Tussen Brugge en het Pajottenland. Maar V. en haar O. stonden voor een verscheurende keuze. Er zat wel wat rek op de navelstreng, maar ze bleek toch te sterk om door te knippen. Ze keerden weere. Afscheid van een stad en een handvol memorabele jaren. Maar gelukkig niet van een vriendschap…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.