Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent, maar is van Brugge. Afwisselend met Xavier Taveirne schrijft ze een column.

Wanneer u dit stukje leest is het waarschijnlijk vrijdag.

– laat ons daar even van uit gaan –

Het weekend lonkt. U kan al beginnen uitbollen. Als u vanavond per abuis een glaasje te veel drinkt kan dat geeneens kwaad. U kan morgen gerust de hele dag in pyjama doorbrengen, hangend in de lounge chair zoals dat tegenwoordig heet.

Beetje Netflixen of lezen of snoozen. Als u zich met al het bovenstaande ledig zou houden, weet dan dat er op datzelfde moment mensen zijn die onder immense stress staan. Die een knoop in hun maag hebben en een strik in hun darmen.

Als u vanavond per abuis een glaasje te veel drinkt kan dat geeneens kwaad. U kan morgen gerust de hele dag in pyjama doorbrengen

Koud zweet parelt op hun voorhoofd. Elastieken benen zijn hun deel, alsook de angst dat wanneer ze hun mond open doen, er niets te horen zal zijn.

Blackouts, te laat opkomen, te vroeg afgaan, struikelen over woorden en rekwisieten. Het zijn reeële angsten voor hen. Eén van die mensen ben ik. Want zaterdag heb ik… – ademhaling stokt even – Première!

Wat zal ik blij zijn als ik op zondag, net als u, kan uitbollen en een glaasje te veel drinken. Moe, maar erg tevreden en in pyjama, snoozend over de komende voorstellingen, met als stiekeme favoriet de thuismatchen in Brugge.

Fijn weekend!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.