Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Afgelopen zondag ook zo genoten bij de start van het nieuw Mol-seizoen op Vier? Of gooide het stormweer en/of het einde van de krokusvakantie roet in het eten? Aangezien er zondag niemand een rood scherm te zien kreeg, kan je nog gerust inpikken vanaf de tweede aflevering, zeker na dit eerste overzicht! Met twee straffe West-Vlamingen aan de start belooft het weer een knalseizoen te worden: dit mag je echt niet missen!

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma begonnen we dus zonder Mol. De eerste aflevering was enerzijds een opdracht met een benji-sprong met als doel letters te verzamelen om de zin “Er is nog geen mol gekozen” te vormen.

Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

En anderzijds was er de zoektocht naar een geschikte Mol onder alle verbouwereerde kandidaten. In België hadden ze allemaal bij de selecties aangegeven die zware taak aan te kunnen en kregen ze effectief het nieuws om als Mol te kunnen starten! Enkele weken voor de afreis was er dan dat telefoontje van het productieteam met het spijtige nieuws dat ze niet als Mol, maar als kandidaat gingen starten. Eenmaal in Vietnam bleek iedereen dat telefoontje te hebben ontvangen en werd duidelijk dat ze ginder eentje gingen kiezen! Negen kandidaten werden vervolgens gewogen en te licht bevonden . Sommigen reageerden duidelijk teleurgesteld en bij anderen merkte je een lichte euforie op (sommigen probeerden zich natuurlijk verdacht te maken). Die ene gelukkige, de uiteindelijke mol, wacht een zware taak, want onvoorbereid dit avontuur instappen is echt niet te onderschatten!

“En wat hebben we vandaag geleerd?”, zou Piet vragen en hier volgt het antwoord: maar liefst 2 straffe West-Vlamingen nemen deel en ze liepen al ferm in de kijker! Beiden zullen gaan voor de overwinning, want ik denk niet dat er een West-Vlaamse opvolger zit aan te komen voor Pieter, de Mol van vorig seizoen.

Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

Het enthousiasme van Bas uit Gits, maar nu wonend te Brussel, spat van het scherm. Alle middelen lijken goed voor deze man om te slagen in zijn opdracht, de ontmaskering van de saboteur en het spekken van de groepspot! Slechts 3 kandidaten waagden de benji-sprong en natuurlijk was Bas erbij! Ter info: ook Liesbet en Joeri sprongen! Hebben jullie trouwens ook die vreemde uitspraak van Gilles De Coster gehoord? Zei hij nu echt dat de Mol ‘Bas’ verkozen was?

Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

Sympathieke Martijn uit Ooigem is eigenlijk in hetzelfde bedje ziek. Enthousiasme is altijd positief, maar in de Mol moet je leren doseren! Onverdacht die switch maken van actieve en energieke kandidaat naar Mol… is niet iedereen gegeven. Martijn viel op door zijn vlot gejongleer met balletjes, waarmee hij in de verf zette er alles voor over te hebben een goede Mol te worden (vooraf hadden de makers immers iedereen gevraagd om dat jongleren in te oefenen).

VIERhttps://www.facebook.com/vier/https://www.facebook.comFacebook1500
Wie is van kant veranderd? De Mol, elke zondag om 20.00

Wie is van kant veranderd? Het eerste slachtoffer van de mol valt zondag om 20.00.

Geplaatst door VIER op Donderdag 14 maart 2019
video1.0https://www.facebook.com/vier/videos/419664582117144/500

De overige kandidaten: Axel, de piloot met hoogtevrees, vond ik te zenuwachtig in zijn onderonsje met Gilles. Bruno is een gezellige vaderfiguur die het vertrouwen van de groep zal krijgen, maar ook in hem zie ik eerder een kandidaat. Om het mannenhoofdstuk af te sluiten (Axel en Bruno sluit ik dus al uit als Mol) hebben we ook sympathieke Joeri! Als ploegbaas is hij hoogtes gewoon, dus die benji-sprong was geen uitdaging voor hem en de joviale Limburger veroverde al ongetwijfeld heel veel harten in de huiskamer.

Bij de dames hebben we meerdere verdachte kandidaten en is het voorlopig onmogelijk om te zeggen wie het niet is, maar wel wie mijn eerste verdachte is.

Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

Als Molwatcher wordt van mij verwacht om standpunt in te nemen, dus vooruit dan maar… Na de opdracht smeet Bas de knuppel in het hoenderhok door voluit in de aanval te gaan met ‘Ik denk dat de Mol in dit busje zit’. Op niets gebaseerd natuurlijk, maar zo kon hij direct peilen naar eventueel verschrikte reacties van medekandidaten (en de Mol natuurlijk)! Ik denk dat hij het bij het rechte eind heeft: Eva. De goedlachse advocate heeft het hart op de tong met uitspraken als ‘lady in pink’ tegen Elisabet en ‘flierefluiter’ tegen Axel. Eva lijkt mij een katje dat altijd op haar pootjes terecht zal komen: de ideale persoon om onvoorbereid op pad te sturen als Mol!

Laat jullie niet mollen dit weekend en tot zondag!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Straffe West-Vlamingen bij De Mol! En al een eerste verdachte!

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.