Rood scherm voor Martijn… neem nooit de Mol als maatje!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Ben jij al bekomen van de twee rode schermen afgelopen zondag? Vorige week waren bijna 1 miljoen kijkers getuige van misschien wel de strafste aflevering ooit! Maar liefst twee eliminaties, een ontdekking van een nieuw zangtalent en last but not least knappe Eva die zich als een katje in het nauw danig verweerde. Twee foute konijnen kiezen, de groep voorliegen en zo het maximum aan pasvragen bemachtigen! Trek die handschoenen maar snel aan, beste lezer!

Na vier afleveringen zijn er dus nog zeven kanshebbers om op het eind als Mol ontmaskerd te worden. Ingrid en Martijn zullen het alvast niet zijn, zij dolven het onderspit. Vooral het afscheid van de West-Vlaming was voor iedereen een harde noot om kraken. Nog nooit heb ik zo’n zin gehad om in mijn televisietoestel te springen als bij het knuffelmoment tussen Gilles en Martijn. Zo’n warme jongen die vol voor het spel ging! Hij was een superleuke kandidaat (en eerlijk gezegd was hij ook mijn Mol, dus ikzelf kon ook wat troost gebruiken!).

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

Het afscheid van Martijn was de apotheose van een supergrappige aflevering waarbij ploegbaas Joeri een nieuwe betekenis gaf aan de term ‘silent disco’. Terwijl de meeste kandidaten in stilte aan het genieten waren van de muziek in hun koptelefoon, brulde onze sympathieke Limburger uit volle borst mee met zijn favorieten liedjes! Het leverde hilarische televisie op en hopelijk kunnen we nog lang genieten van dit vinnig baasje!

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

De afgelopen dagen ben ik alle afleveringen aan het herbekijken en het valt me toch op dat, nog meer dan bij vorige seizoenen, iedere kandidaat af en toe bewust wat steekjes laat vallen of de medekandidaten laat verrassen met bizarre uitspraken. Piloot Axel met zijn hoogtevrees en de blaar op zijn hand, Bas en het kapotte touw, Elisabet die 10 euro vraagt voor een blik in haar molboekje, …

Afgelopen zondag waren we zelfs getuige van rekenfoutjes waar op de lagere school strafpunten voor worden toegekend!

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

Vorige week zondag liet de Mol zich duidelijk aftroeven door de sterkte van de groep en dat hoorden we ook terug in het tweede Dagboekfragment!

Halfweg het seizoen zit er nu toch al 12.050 euro in de pot! Dat kan beter, molletje.

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

Martijn heeft zeker ook gesaboteerd, zie mijn overzicht van vorige week, maar hij deed dit als kandidaat die voor de overwinning ging. Ik ben er zeker van dat sommige zaken die ik beschreef, hij daadwerkelijk heeft toegepast om zichzelf verdacht te maken binnen de groep. Maar op de één of andere manier heeft hij zich toch zand in de ogen laten strooien. Bijvoorbeeld door iemand, die als kameraad heel dicht bij hem stond, volledig te vertrouwen. Soms kun je het verkeerde maatje kiezen, met alle fatale gevolgen van dien. Er is er zo eentje waar beide afvallers, Ingrid en Martijn, lovend over spraken…

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

Onze hoop is nu gevestigd op Bas, om toch te zorgen voor die West-Vlaamse inbreng in de finale! De headhunter doet het voorlopig schitterend. Alleen al de manier waarop hij aan Ingrid voorstelde om dan maar zelf dat negatief nieuws aan Eva over te maken (Eva, jij komt niet terug. Blijf maar lekker in de wagen, straks ontploft die verfbom), dat was televisie om duimen en vingers bij af te likken.

Rood scherm voor Martijn... neem nooit de Mol als maatje!

Benieuwd naar wat de vijfde aflevering brengen zal? Hier alvast een voorsmaakje!

Mollengroetjes en tot zondag, moldag!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.