Ook voor De Mol is voetbal een feest!

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Zou Roberto Martinez ook kijken naar De Mol? Het EK voetbal staat deze zomer op het programma en misschien moet onze bondscoach toch maar overwegen om Sven op te roepen als back-up voor Romelu Lukaku. In een heel leuke vierde aflevering met onder meer een passage in het mythisch stadion van Bayern München scoorde de horeca-uitbater uit Aalst een zuivere hattrick! We nemen spijtig genoeg afscheid van Katrien. We zullen de mysterieuze glimlach van de vaatchirurg uit Nieuwrode zeker missen.

Opdracht 1 – Voetbal in het Olympiastadion – 0 euro verdiend

Het is zondag 4 oktober, Werelddierendag en tevens de negende dag van een alweer fantastisch molavontuur. De aflevering begint met de legendarische voetbalquote van Gary Lineker: ‘Voetbal is een simpel spel… en op het einde winnen de Duitsers’.

Het is aan onze kandidaten om op deze voetbalhoogdag het tegendeel te bewijzen. De Rode Duivels, voor de gelegenheid in het blauw, nemen het in het Olympiastadion op tegen een plaatselijk amateurteam.

Gilles De Coster vraagt de teams zich te verdelen: vier voetballers die tegen een stootje kunnen en drie doelmannen. Op het scherp van de snee, maar in een veilige bubbel, wordt er gestreden voor elke bal. Vanop de commentaarpositie ziet Frank Raes dat de Belgen, een smadelijke 5-3 nederlaag lijden.

Het startkapitaal is 4.000 euro en voor ieder Duits doelpunt mag ‘der Mannschaft’ een strafschop trappen. Via het beantwoorden van vragen kunnen de kandidaten vooraf proberen te achterhalen in welke hoek de Duitsers zullen mikken. Van de vijf elfmeters gaan er vier binnen, wat maakt dat deze uitermate spannende strijd tussen bubbels een maat voor niks is.

Wat valt er op?

Ere wie ere toekomt: Jean-Marie is dan wel voor eeuwig El Sympatico, sinds vandaag hebben we er ook een El Maestro bij. Sven speelt een dijk van een wedstrijd en kroont zich tot man van de match! De drie keepers (Katrien, Samina die een strafschop stopte en Philip) valt weinig te verwijten.

Wie heeft de goede tip van Sven gehoord? Een Mol zal nooit de raad geven aan de keeper om in het midden te blijven staan bij een onduidelijk antwoord.

Waar zit de Mol het best?

Zeker niet bij de keepers! Ik verwacht de Mol eerder op het voetbalveld en dan kijk ik vooral naar Annelotte en Lennart!

Opdracht 2 – Herfstbeelden op de webcam – 2.000 euro verdiend

We ruilen vandaag het voetbalveld voor de Beierse Alpen! De tiende dag brengt ons naar Pfronten. De groep dient zich eerst op te delen: vijf verkenners en twee bingewatchers. Katrien en Annelotte stellen zich onmiddellijk kandidaat om tv te kijken. Ze installeren zich knus in de zetel en krijgen vier vraagjes over bekende televisiereeksen. Ze krijgen de volledige catalogus van Streamz tot hun beschikking.

De verkenners kiezen tussen fietsen of wandelen en ze hebben een dubbele opdracht.

Ten eerste kunnen ze de bingewatchers helpen door via de webcam tips te geven.

Ten tweede kan het team dat als eerste aankomt aan de top straks genieten van een unieke ervaring en de gewonnen prijs verdubbelen.

De fietsers (Sven en Philip) krijgen een langere route dan de wandelaars (Jasmien, Samina en Lennart), maar slagen erin om twee keer te helpen (1.000 euro voor de pot) en bovendien als eerste aan te komen aan de top. Zowel Sven als Philip (Tarzan 2.0) halen op hun e-bike alles uit de kast om te slagen in deze opdracht, wat me toch doet concluderen dat beiden zeker niet de Mol kunnen zijn.

De gewonnen, unieke ervaring is bovendien niet van de poes. Op 70 meter hoogte ‘genieten’ van een spectaculaire, deugddoende nacht, terwijl ze in een tent samen bengelen aan een rotswand.

Ondanks het slechte weer en dat ze niet eens weten of Annelotte en Katrien wel iets hebben verdiend om te kunnen verdubbelen, houden ze stand. Het is pas als de productie zelf oordeelt dat de weersomstandigheden te gevaarlijk worden, dat ze hun tentje verlaten. Sven en Philip slagen glansrijk in hun opdracht, de verdubbeling is een feit!

Wat valt er op en waar zit de Mol het best?

Sven en Philip zijn fantastische kandidaten, maar zeker niet de Mol. Annelotte kiest snel om samen met Katrien tv te kijken en ze weet er ook veel van.

Volgens mij zit de mol bij de wandelaars. Veel moeite doen, weinig geld opbrengen en zéker niet als eerste aankomen op de top van de berg.

Opdracht 3 – Het diner met de bom – 0 euro verdiend

Het leukste van de vierde aflevering moest nog komen: in een goed bedachte setting krijgen de kandidaten een heus diner voorgeschoteld. Niemand voelt zich echt op zijn gemak, want in het midden van de tafel is een bom bevestigd.

Als iedereen een plaatsje heeft gevonden, meldt verteller Gilles De Coster dat twee personen op het ontstekingsmechanisme zitten.

Tijdens een diner met drie gangen zal de groep iedere keer enkele personen moeten wegstemmen die aan het liegen zijn. Als de juiste twee personen overblijven kunnen ze kiezen uit zes pasvragen of 5.000 euro voor de pot.

Het antwoord zit in hun eten. Vijf van de zeven kandidaten krijgen achtereenvolgens een pikant Duits stoofpotje, een glas schnaps in plaats van een glas water en een lekker dessert, met een houtige smaak van wormenpuree.

Wie op de stoel zit van het ontstekingsmechanisme is lekker aan het eten. Voor de anderen rest er niets anders dan komedie spelen en doen alsof.

De opmerkzaamheid van de kandidaten is enorm, want na drie verschillende stemmingen zijn het inderdaad de twee juiste personen die overblijven: Annelotte en Sven!

Het moment is gekomen om de bom te ontmantelen.

De keuze tussen de stolp met geld of de stolp met zes pasvragen is snel gemaakt: extra zekerheid tijdens de eliminatie is mooi meegenomen. Annelotte leest vervolgens de vraag voor en schrikt: van hun oorspronkelijk plan om de zes pasvragen mooi onder elkaar te verdelen komt niets in huis. Annelotte krijgt er vijf, Sven zal zich moeten tevreden stellen met eentje.

Ze worden echter pas verdiend als beiden hun schijfje vasthouden, terwijl de bom binnen de vijf minuten afgaat.

In een zenuwslopend slot gaat de hersenpan van Sven in overdrive, zeker als hij hoort van Gilles dat alsnog voor het geld kan gekozen worden.

Sven gaat uiteindelijk akkoord met de ongelijke verdeling. Samen met Annelotte gaat hij de eliminatie in met een onmiskenbaar voordeel! Het is Katrien die het rode scherm ziet.

Wat valt er op?

Philip merkt op dat Sven zich onmiddellijk positioneert naar de meest strategische stoel, de middelste. Samina en Lennart vallen als eerste af door te openlijk te communiceren over hun pikant Duits stoofpotje.

Katrien heeft lange tijd één iemand verdacht, is nu uit haar tunnelvisie en verdenkt terug twee kandidaten, met catastrofale gevolgen tot gevolg.

Annelotte zit op het einde van deze opdracht in een zwakke positie. Als Sven het geld, toch een mooie 5.000 euro, verkiest boven die ene pasvraag, staat ze machteloos. Annelotte, de recruiter uit Dilbeek, lijkt enorm zenuwachtig tijdens deze opdracht.

Waar zit de Mol het best?

Misschien is het te wijten aan mijn tunnelvisie, maar volgens mij gaat de Mol hier snel van tafel (Samina en Lennart, beiden kregen vijf stemmen achter hun naam). Deze sterke groep kiest altijd voor pasvragen, de Mol kan zich hier een snipperdag permitteren.

Als Mollenvanger voor KW kreeg ik de mogelijkheid om enkele vraagjes te stellen aan de onfortuinlijke Katrien!

Dag Katrien, welke opdracht vond je het leukste?

Katrien Cuppens: “Hoewel dat natuurlijk niet zo was, leek het echt alsof de piano-opdracht speciaal voor mij was bedacht. Bij de andere mol-seizoenen werd ik ook altijd het meest aangesproken door de muzikale opdrachten. Maar ook de bunker en de wandeling met de wijnglazen was geweldig, ik wil zeker nog eens naar die streek toe (lacht)!”

Jullie kregen een extra gast, hoe was jouw band met Isidoor? Wat het leuk om hem erbij te hebben?

Katrien Cuppens: “Isidoortje was een schatje. Hij was het vaakst bij Annelotte, maar ik heb hem toch ook veel kunnen vertroetelen. Ik ben echt wel een hondenvriend dus moest Isidoortje geen thuis gevonden hebben bij Annelotte, hadden wij hem met veel liefde in huis genomen.”

Waar liep het voor jou fout? Wat heeft je genekt?

Katrien Cuppens: De kans is natuurlijk groot dat ik de eliminatie niet gehaald heb doordat Annelotte en Sven een grote hoeveelheid pasvragen hadden. Maar ook zonder die pasvragen zou ik er natuurlijk uitgelegen kunnen hebben. Aangezien we nooit te weten kwamen hoeveel vragen we juist beantwoord hadden, kan daar achteraf weinig uit afgeleid worden.”

Bedankt voor de korte babbel, Katrien. Je was een superleuke kandidate!

Beste lezer van KW, we kijken alvast uit naar het spannend vervolg.

In mijn voorbeschouwing schoof ik Lennart als mijn Molletje naar voor en de aflevering van vandaag heeft mijn gevoel enkel maar versterkt!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.