Mollenvanger Marc Denys: “Lennart is de Mol!”

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Was u vorige zondag ook zo verrast toen presentator Gilles De Coster aankondigde dat de kandidaten extra gezelschap gingen krijgen? Wie had durven vermoeden dat het nieuwe groepslid een hondje ging zijn. Isidoor, de teckel (Duits: Dachshund), veroverde in één klap het hart van heel tv-kijkend Vlaanderen. In mijn voorbeschouwing op de vierde aflevering zal ik voor alle zekerheid onze lieve nieuwe vriend ook onder de loep nemen, je weet maar nooit…

Isidoor (7) – Teckel

Isidoor is een vertederend, lief, klein kereltje die het hartje van alle kandidaten al heeft doen smelten. Hij is levendig, vriendelijk, aanhankelijk, volgzaam en intelligent. Isidoor heeft echter al gemold! Gezien dat hij niet reageerde toen z’n naam werd geroepen? Het betekende een verlies van 100 euro voor de groep. Bij de volgende opdracht aapte de viervoeter Philip iets teveel na en begon hij ook dominoblokjes om te duwen.

Benieuwd of het Annelotte, het nieuwe baasje, zal lukken om Isidoor op commando op de rode knop te laten drukken. Gilles De Coster heeft ons echter op het hart gedrukt dat hij volledig onschuldig is en we geloven hem op zijn woord.

Philip De Cleen (52) – Docent marketing uit Burcht

Van een Mol verwacht iedereen dat hij discreet aan de slag gaat. Gewiekst geld uit de pot houden is er bij de docent marketing nooit bij. Tijdens de opdracht met de dominosteentjes gedraagt Philip zich als een olifant in een porseleinkast. Tijdens de hondentraining beloont hij teckel Isidoor nog voor de oefening is gestart. Bij het uitlaten van de honden laat hij er al direct eentje ontsnappen. Hij is er zelf verantwoordelijk voor dat iedereen hem als hoofdverdachte ziet, maar is het allemaal niet te opzichtig?

Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

Annelotte is volgens mij een zekere finaliste, maar geen Mol.

Volgens mij maakt knappe Annelotte af en toe zichzelf verdacht. Bij de hondjes zit ze als gedreven kandidate bij Sven en Philip en ze laat de mannen maar klungelen. Er is totaal geen strategie om de namen van de honden te achterhalen en daar kan ze mee leven. Van de tien namen wordt er maar eentje gevonden.

In de tweede opdracht koppelt de Mol Lennart met Annelotte. Annelotte heeft het liefst pasvragen, Lennart verkiest het geld. Het wordt uiteindelijk een maat voor niets, omdat Annelotte helemaal op het einde de origami verkeerd plooit.

Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Sven, onze sympathieke horecaman, komt veel in beeld en lijkt me eveneens een gedreven kandidaat.

Tijdens de opdracht met de dominosteentjes en de 3D-printer wil Sven gaan voor het gouden blokje. Hij verkiest 1.000 euro in de pot boven 2 pasvragen en 1.000 euro uit de pot.

Samina Carremans (42) – Flamencolerares uit Houthalen

Samina blijft de sympathieke Limburgse die altijd en overal haar best doet.

Bij de hypnotiseur verorbert ze tweemaal zonder verpinken een halve citroen met schil. Als Mol had ze hier zonder al te erg op te vallen kunnen falen.

Bij de 3D-printer verkiest Samina geld boven pasvragen.

Samina wordt het minst verdacht, maar mollenvangers vonden een bizarre aanwijzing.

De flamencolerares heeft haar roots in Sevilla. We maakten kennis met onze nieuwe reisgezel Isidoor op zondag 4 april. Die datum is nu toevallig de naamdag van de heilige Isidorus, de naam van de aartsbisschop van… Sevilla.

Katrien Cuppens (39) – Vaatchirurg uit Nieuwrode

Ik heb een tijdje Katrien verdacht, maar inmiddels heb ik de sympathieke vaatchirurg volledig afgeschreven als Mol.

Samen met Jasmien vindt ze heel veel hondenbaasjes terug en ook bij het plaatsen van dominosteentjes kroont ze zich tot de bedrijvigste speelster , maar haalde wel 1000 euro uit de pot.

Jasmien Foré (30) – Advocate uit Ternat

Jasmien is me er eentje! Ze doet me soms denken aan Bart van vorig seizoen.

Ze speelt heel enthousiast haar eigen spel.

Mollenvangers merkten afgelopen zondag iets op. Tijdens de opdracht met hypnotiseur Patrick Pickart waar een tekst moest geschreven worden, was het sabotagewoord ‘Blauw’.

Enkele minuten later zien we dan Jasmien met een trui waar ‘Blauw’ op gedrukt staat.

Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

De opvoeder blijft één van de leukste kandidaten en zijn inzet spat van het scherm. Hij doet me soms denken aan ex-Mol Gilles Van Bouwel, de toenmalige manager van Unilever. Toen hij in 2016 tijdens de finale werd ontmaskerd vertrouwde hij ons toe dat de Mol zijn het ultieme is. Volgens mij maakt Lennart deze droom dit seizoen waar.

Ik hecht weinig geloof aan tips als zijn Mexicaanse molsalamander of zijn kleurenblindheid.

Vorige week heb ik al uitgelegd dat hij tijdens de openingsopdracht Noah naar de wagen liet gaan (geen 5.000 euro voor de groep).

Net zoals Alina vorig seizoen is de Mol dus met een bonus gestart. Het gaf hem de mogelijkheid extra onopvallend te blijven tijdens de eerste twee afleveringen.

Tijdens de derde aflevering speelt hij weer een gedreven kandidaat door tijdens de hypnose eerst een supersterke tijd neer te zetten bij het planken op twee schragen. Als het vervolgens om geld voor de groep te verdienen gaat, geeft hij niet thuis.

Bij het neerleggen van de dominoblokjes laat Lennart de andere kandidaten naar hartenlust klungelen. Philip en Jasmien schieten zonder twijfel de hoofdvogel af. Bij de poging om het gouden dominoblokje binnen te halen gaat onze opvoeder natuurlijk voor het geld. Gedreven speelster Annelotte overhalen lukt, vervolgens geeft hij net niet alle info door en weg is het geld.

Lennart is een Mol met lef die heel goed in de groep ligt!

Beste spelers tot nu toe?

1. Jasmien

2. Samina

3. Sven

Wie is de Mol niet?

1. Samina

2. Jasmien

3. Sven

Wie is mijn Mol?

1. Lennart!

Vanaf nu ga ik volledig de Lennart-tunnel in.

Zondag zeker kijken naar de vierde aflevering. Spannend!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en fijn weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.