Mollenvanger Marc Denys blikt vooruit op de finale: “Lennart blijft mijn Mol”

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Zondag is het eindelijk zover: de finale van De Mol. Wie heeft de groep zeven weken lang gesaboteerd: Annelotte, Lennart of Sven? Philip heeft dit seizoen dusdanig de fouten opgestapeld, dat iedereen (zelfs jullie mollenvanger) opeens aan hem begon te twijfelen. Het vergemakkelijkte de taak van de echte ‘Maulwurf’, wat onze zoektocht alleen maar moeilijker maakt. Niemand van de kandidaten verdenkt voorlopig de juiste Mol. Sein voor mij om extra diep te graven: dit is mijn finaal overzicht van alle finalisten.

Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Feit: Sven is de topfavoriet van tv-kijkend Vlaanderen! Een opsomming van al zijn verdachte handelingen laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

– Tijdens de opdracht in de winkel met de koekoeksklokken krijgt Sven de slappe lach. Heel veel plezier, maar geen geld voor de pot.

– Bij het bubbelvoetbal solliciteert de Aalstenaar met een hattrick voor een oproeping bij de Rode Duivels, maar hij geeft ook gemakkelijk twee keer de perfecte voorzet aan de Duitsers zodat ze kunnen tegenscoren.

– Bij de opdracht met de twee bomstoelen duwt Sven opzichtig drie kandidaten opzij om toch maar op een goede stoel te kunnen zitten.

– Tijdens de opname van de videoclip van Takeo Ischi blaast Sven als regisseur eerst perfect op de alpenhoorn, maar daarna lukt het opeens niet meer.

– Hij bestelt “een klein biertje”, net zoals in de tekst van ‘Der Maulwurf’, het liedje van Takeo Ischi.

– Tijdens de bieding heeft Sven er 7.600 euro voor over om toch maar een kans te maken op een vrijstelling. Hij biedt het op één na hoogste bedrag, net onverdacht genoeg om niet in de kijker te lopen.

Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

– De allereerste opdracht vindt plaats in een maïsveld in Liedekerke en daar staan zowel Annelotte als Lennart in de laatste en meest belangrijke linie. De Mol en de reservemol hebben elkaar voor de start ontmoet. Enkel in linie 3 heeft de echte Mol de kans om deze spelbreker af te schieten, vandaar dat ik Sven eigenlijk totaal uitsluit als mogelijke Mol.

– In de tweede aflevering speelt Annelotte foutloos op de piano, wat 1.000 euro oplevert voor de pot. Ze leert wel Kevin verkeerd spelen. De passage op de partituur die Annelotte moet spelen heeft oranje als kleur. Oranje is dé kleur van dit molseizoen!

– Bij de opdracht met de bomstoelen zijn het Sven en Annelotte die op de juiste stoel zitten. Zij neemt het initiatief om niet voor de 5.000 euro te gaan, maar wel voor de pasvragen.

– Annelotte weerstaat aan de verleiding om te kijken in de dossiers en biedt nadien 2.000 euro, het laagste bedrag. Heeft ze van de makers gehoord dat Sven en Lennart veel hoger hebben geboden?

Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

– Ik val in herhaling, maar de Mol zit tijdens de eerste opdracht bij de laatste linie. Op een moment dat Jens, Samina, Dami en Philip al een positie hebben gekregen, moet het voor de Mol een koud kunstje zijn om in de laatste linie terecht te kunnen komen. Tien plaatsen, vier zijn al uitgedeeld. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma moest de Mol vrezen voor zijn eigen plaats. De laatste linie geeft Lennart de kans om in een rechtstreeks duel de reservemol af te schieten en… Noah naar de wagen te laten gaan. Resultaat: Lennart mag mee én er wordt geen geld verdiend!

– In diezelfde eerste aflevering vindt Lennart tijdens de opdracht in het kasteel de naam van Dami. Was de studente de eigenlijke afvaller? Zij ging namelijk in de volgende aflevering wel naar huis! Een cruciale ingreep van Lennart, want hierdoor speelt de complete groep de bunkeropdracht in de tweede aflevering! Twee teams van vijf nemen het dan tegen elkaar op, een faire strijd dankzij Lennart!

– Bij de opdracht met de videoclip nomineert Lennart zichzelf als één van de twee acrobaten. Zijn partner Annelotte heeft, tijdens de opname van het zesde tafereel, Lennart goed vast en is van plan om, zoals het tijdens de repetitie perfect lukte, Lennart lager vast te pakken. Nog voor ze haar eerste hand kan zetten om dit te doen, springt Lennart al af. Hij plaatst daarbij beide handpalmen op de grond. Daardoor wordt er geen geld verdiend.

– Zijn orgelpunt plaatst Lennart tijdens het bieden op een vrijstelling. Gilles De Coster zei het al nog voor de start: “Als iedereen denkt dat De Mol rechts gaat, dan gaan we links”. Zelfs jullie mollenvanger vond een Mol die 10.000 euro bood voor een vrijstelling, die hij niet eens nodig heeft, totaal ‘not done’. Op dat moment wisten we echter niet dat iedereen volledig op Philip zat. Zo’n hoog bod plaatsen kan alleen als niemand van de andere kandidaten je op het spoor is en dat was toen het geval.

Goed in de groep

Achteraf gezien lijkt zijn manier om zich achteraf goed te praten nogal ingestudeerd. De beschuldigingen richting Jasmien, Annelotte en Sven kwamen iets te vlotjes uit zijn mond. En natuurlijk kreeg Philip, de hoofdverdachte van iedereen, een extra veeg uit de pan.

Als Gilles De Coster bekendmaakte dat er wel héél hoog werd geboden en dat Lennart de vrijstelling won viel nog iets op. Jasmien, die wat later geconfronteerd werd met het rode scherm, was de eerste om hem te troosten: ‘Goed gedaan, ik ben blij voor u’.

Het valt echt op hoe goed Lennart in de groep ligt. In een interview met Jasmien spreekt ze van de drie musketiers (Jasmien, Annelotte en Lennart). Heeft u trouwens opgemerkt dat Annelotte haar hondje toevertrouwt aan de persoon die ze het meest vertrouwt? Lennart!

Zondag valt het laatste masker af en volgens mij wordt het de opvoeder die voor enkele uurtjes in de hoek zal moeten staan. Of zorgt Annelotte voor dé verrassing van dit seizoen?

Hoeveel geld is er al gewonnen?

In de pot: 15.100 euro

Geld dat verloren ging: 76.900 euro

Totaal geldbedrag dat al kon gewonnen worden: 92.000 euro

We kijken uit naar een ongetwijfeld razend spannende finale. Alvast veel kijkplezier en laten we nog eens volop genieten van Molletje Lennart!

De vraag voor de finale is of Annelotte en/of Sven hun Mol-geweer nu op hem gaan richten… Als beide finalisten elkaar gaan verdenken, stel ik voor dat het Isidoor zal zijn die beslist over winst en verlies. Duwt hij op de knop, dan wint zijn baasje (Annelotte).

In het ander geval is de winst voor Sven!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en geniet van jullie weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.