Hallelujah, de Mol is ontmaskerd! Opnieuw een West-Vlaming!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Beste vrienden, 2 afleveringen ver… Heb jij al een Mol gekozen? Of wacht je liever tot de groep wat meer uitgedund is? Tijdens de start van het seizoen maakten we de selectie mee van de Mol en afgelopen zondag waren we getuige van een eerste nachtelijke briefing door Gilles De Coster. Maakte het jou wat wijzer?

Hoor je nu een vrouw of een man? Of bezorgt dit filmpje je meer vragen dan antwoorden? Na zondag streepte ik alvast volgend drietal definitief af als Mol:

Axel is NIET de Mol omdat hij afgelopen zondag als leider (én lijder want hij droeg als enige die bol van 10 kilogram) méér dan zijn best deed. Laten we ook niet vergeten dat Axel, bij de selectie van de Mol tijdens de eerste aflevering, veel te zenuwachtig acteerde.

Hallelujah, de Mol is ontmaskerd! Opnieuw een West-Vlaming!

Elisabet is NIET de mol omdat ze enerzijds al te vaak doet alsof ze de Mol is en anderzijds in het zwakke team tijdens de wandeltocht, ondanks plotse duizeligheid, toch maar alles uit de kast haalde om moe, maar voldaan de finish te bereiken!

Eva is NIET de mol omdat ze net als Elisabet te opvallend molt. Eva heeft bovendien vaak goede ingevingen! Zij wijst de groep op een eventuele zwakke schakel in de ketting (die van plastiek blijkt te zijn), zodat de zwakke groep veel sneller het parcours kon afleggen. De echte Mol ziet zo’n oplossing in geen duizend jaar.

Hallelujah, de Mol is ontmaskerd! Opnieuw een West-Vlaming!

Enkel gewapend met een blad papier, waar alle namen van de tien kandidaten op vermeld stonden, herbekeek ik speciaal voor KW vandaag de afgelopen 2 afleveringen en op het einde kwam ik tot een dubbele conclusie.

1/ De kans dat ikzelf ooit nog word geselecteerd als kandidaat aan De Mol na dit artikel is herleid tot nul en…

2/ De Mol is terug een West-Vlaming en hij komt uit Ooigem.

Hallelujah, de Mol is ontmaskerd! Opnieuw een West-Vlaming!

Volgende week fileer ik Martijn tot op het bot, maar dit zijn al enkele aanwijzingen:

1/ Martijn heeft alles in zich om een goede Mol te zijn (sociaal, sportief, …).

2/ Tijdens de eerste opdracht, het bouwen van de torens, komt Liesbeth direct met dé oplossing: bouw met een cilinder en een balk naast elkaar. En toch bedenkt Martijn iets later luidop dat hij dit geen goed idee vindt. Hoe Martijn zich gedroeg tijdens de kookopdracht, hoeft daar echt extra uitleg bij? Hij begon trouwens aan die extra dipsaus, niet Axel!

Hallelujah, de Mol is ontmaskerd! Opnieuw een West-Vlaming!

3/ Tijdens de tweede opdracht, 5 kilometer wandelen, bemachtigt Martijn eerst een plaatsje in het sterke team en daarna de positie met de smartwatch. Hij bezorgt de groep correcte info en wint zo extra vertrouwen als “gedreven kandidaat”. Dat laatste wordt nog extra in de verf gezet als hij als enige het risico wil nemen door snel over de meet te komen, terwijl zijn 4 medekandidaten verkiezen te wachten. Maar eigenlijk is dit een pure Mollenstreek.

4/ Joeri kreeg van Gilles De Coster tijdens de start het etiket van pokerspeler opgekleefd, maar die blik van Martijn… Champions League-niveau als je het mij vraagt…

Benieuwd wat zondag brengt? Hier alvast een voorsmaakje!

De Molhttps://www.facebook.com/demolopvier/https://www.facebook.comFacebook1500
Zondag een nieuwe aflevering van De Mol: "Wat is dat hier?"

Wie wordt de volgende afvaller in De Mol?

Geplaatst door De Mol op Donderdag 21 maart 2019
video1.0https://www.facebook.com/demolopvier/videos/2059159850863534/500

Mollengroetjes en tot zondag, moldag!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.