Gilles gunde de Mol niets voor de vrijstelling. Bye bye Griekenland!

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Hoeveel zou jij over hebben voor een vrijstelling? Deze interessante vraag betekende het dilemma van de start van dit seizoen. Eén maand voor vertrek schonk de Mol per opbod de eerste vrijstelling aan… de kandidaat die vooraf verkondigde niet voor het geld te willen gaan.

Met een hallucinant bedrag van 10.200 euro zag Bart zich dan wel verzekerd van een startbewijs voor de tweede aflevering, tegelijkertijd staat hij vanaf nu bovenaan alle verdachtenlijstjes…

De eerste verdachte kandidaten tekenen zich langzaam af en voorlopig hebben we slechts een zekerheid: Gilles is zeker niet de Mol. Na amper 2 dagen verliet hij de groep en het mooie Griekenland om vervolgens in de armen van jullie mollenvanger getroost te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=-A7sRYKSN2I
Gilles gunde de Mol niets voor de vrijstelling. Bye bye Griekenland!

Zit de ‘Internationale Vrouwendag’, die net vandaag valt, er voor iets tussen? Feit is dat hij de eerste mannelijke afvaller is sinds de vroege exits van Ruth, Jessica, Kelly en Liesbeth! Ik vroeg hem of hij geen spijt had van zijn bod van 0 euro. Gilles antwoordde resoluut: ‘Ik heb geen spijt dat ik niet geboden heb. Ik zou het morgen opnieuw doen’.

Zo werd er geboden na het dilemma van Gilles De Coster ‘We zijn hier niet alleen, we zijn in aanwezigheid van… De Mol’, gecombineerd met het aanbod van De Mol zelf: ‘Hoeveel zou je ervoor over hebben om niet in de allereerste aflevering af te vallen?’:

Gilles gunde de Mol niets voor de vrijstelling. Bye bye Griekenland!

Gilles 0

Christian 0

Jolien 400

Salim 2.100

Laure 2.600

Dorien 3.500

Els 5.100

Alina 5.400

Bruno 7.500

Bart 10.200

Opdracht 1: Meteora

Inzet: 5.000

Behaald: 5.000

Groepspot: -5.200 (na overhandiging vrijstelling)

De kloosters van Meteora bij Kalambaka zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland, maar daar hadden onze helden even geen oog voor. Anderhalf uur kregen de vastgeketende kandidaten de tijd om een groepsfoto te laten maken. Gilles was de enige die niet vasthing aan de ketting (omdat hij als snelste beslisser niet geboden had voor de vrijstelling) en met zijn hulp en een goede samenwerking binnen de groep slaagde de opdracht.

Volle euforie was het gevolg, tot Gilles De Coster heel droog kwam meedelen dat in plaats van 5.000 euro in de pot, er nu gestart werd met -5.200 euro, dankzij de onwaarschijnlijke hoge prijs die Bart voor de eerste vrijstelling had betaald.

Gilles gunde de Mol niets voor de vrijstelling. Bye bye Griekenland!

Opdracht 2: Aquaspeed

Inzet: 4.000

Behaald 4.000

Groepspot: -1.200

Om een lang verhaal kort te maken: met nog 41 resterende seconden op de klok slaagt de groep terug in de opdracht. Eerlijk is eerlijk: Bart levert de grootste fysieke inspanningen van allemaal.

Heel straffe teamprestatie en dit na het minder goede nieuws en de daaropvolgende groepsdiscussie van de vorige dag!

Gilles gunde de Mol niets voor de vrijstelling. Bye bye Griekenland!

Dit valt voorlopig op bij de 9 overgebleven kandidaten:

Alina (20) – studente

Alina denkt dat De Mol gemiddeld heeft geboden…

Bart (43) – advocaat

Was zijn hoge bod een mollenstreek? Of zagen we hier eerder een zenuwachtige kandidaat die er toch alles voor over had om in het programma te blijven?

Bruno (50) – technisch directeur

Bruno maakt veel misbaar van het hoge bedrag dat Bart geboden had… terwijl hij er zelf toch ook niet naast bood: 7.500 euro maar liefst!

Christian (26) – consultant

Bood 0 euro voor de eerste vrijstelling. Het lijkt een heel nobel gebaar, maar misschien wist hij… als Mol dat hoog bieden geen nut meer had? Hij had ook een speciale opmerking betreffende de eerste confrontatie met de Mol… Een ontmoeting die hij niet snel ging vergeten! Hmm…

Dorien (27) – sauna-uitbaatster

Dorien had het fysiek zwaar tijdens de klimproef. Christian vond Dorien verdacht… Te weinig gebruik makend van de verrekijker… We weten inmiddels dat ze hevig fan is van Sven Nys, maar wat weten we nog meer van Dorien?

Els (51) – lerares

Els weet niet goed wat te denken bij het hoge bod van Bart. Wat mij betreft vond ik de ongetwijfeld sympathieke lerares nogal vaak afwezig tijdens deze eerste aflevering. Els vond het ook verdacht dat Christian de vraag rond trappistbier niet wist.

Jolien (25) -bankbediende

Jolien kreeg een schuldgevoel van haar laag bod van enkele honderden euro op de vrijstelling. Ze kon er zelfs niet van slapen!

Laure (46) -management assistant

Viel het meeste op door haar assertieve manier waarop ze met de Mol in dialoog wou gaan tijdens de bieding.

Salim (28) – shopmanager bioscoop

Volgens hem is de Mol een man. Alina vond Salim veel te passief tijdens het vormen van een menselijke pyramide tijdens de tweede proef.

Voorlopig schuif ik Els naar voor als meest verdachte kandidaat.

Op naar volgende week, dan weten we ongetwijfeld al een beetje meer!

‘Ollemolle Mol’! Volg het bij ons op www.kw.be/ollemollemol

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.