Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent, maar is van Brugge. Afwisselend met Xavier Taveirne schrijft ze een column.

Geen groter feest voor mijn kinderen dan gaan logeren bij oma in Brugge. Afgelopen paasvakantie mocht het nog eens. En niet alleen zij, ik mocht ook mee logeren bij hun oma.

Terwijl zij bedolven werden onder kusjes en koekjes, haalde ik mijn feestneus boven. Opgeblonken en uitgedost reed ik naar het Waggelwater. Mijn vader ging namelijk onlangs met pensioen en dat moest gevierd.

Ze speelden alle drie bedreven elektrische luchtgitaar en zwiepten met hun grijze haardossen

Met een coverband en belegde pistolets werd zijn nieuwe hoedanigheid ingehuldigd. Zijn twee beste vrienden sinds tijden waren er uiteraard ook. Ze speelden alle drie bedreven elektrische luchtgitaar en zwiepten met hun grijze haardossen alsof ze nooit iets anders gedaan hadden.

– wat ook het geval is denk ik –

Zelfs als er geen andere gasten waren geweest, hadden zij drie samen een gat in de nacht gerockt. Heel even zag ik ze daar staan, zonder rimpels, brillen of overgewicht. Een flits flashback. Later op de avond kreeg ik er ook een van mijn eigen tienerjaren: naar huis waggelen (get it?!) en onder moeders dak mijn bed intuimelen. Dat het voor iedereen een feestje was in Brugge

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.