Finalisten van De Mol zijn bekend: Annelotte, Sven en Lennart

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

We zijn eraan begonnen: de grote finaleweek! Zeven dagen twijfelen of we wel de juiste Mol in het vizier hebben. Eén ding weten we sinds vandaag zeker: onhandige enthousiasteling Philip is het dus niet. Net voor de finale zal jullie mollenvanger, net als de finalisten, op zoek moeten gaan naar een nieuwe Mol. Gilles De Coster geeft me vandaag extra uitleg over de verrassende eliminatie en zoals iedere week mag ik ook de afvaller enkele vraagjes stellen.

Opdracht 1 – Sprookjes van Grimm – 3.000 euro verdiend

Wie kent ze niet, de sprookjes van de gebroeders Grimm? Bij deze eerste opdracht in Friedrichshafen gaan Annelotte en Lennart als Hans en Grietje aan de slag. Ze leggen via kiezelsteentjes, ondermeer verdiend via het snoepjes eten van het peperkoeken huisje, een perfect spoor zodat Sven en Philip mooi op tijd bij hen aankomen.

Die twee mannen hebben dan eerst met veel inleving sprookjes voorgelezen aan aandachtige Duitse kindjes. Sneeuwwitje levert zo 1.000 euro op!

Wat valt er op?

Alle opdrachten slagen, behalve die van Sven. Zijn voorgelezen sprookje over Hans en Grietje leverde een te moeilijke vraag op voor de kinderen.

Opdracht 2 – Verstoppertje – 3.000 euro verdiend

Gilles De Coster vraagt aan Annelotte en Lennart om zich te verstoppen in de villa en de bedoeling is dat ze gedurende 60 minuten niet worden ontdekt door Sven en Philip. Die laatste twee zijn ondertussen op komst via het spoor van kiezelsteentjes.

Annelotte en Lennart krijgen toegang tot twee vleugels en zoeken naar een strategische verstopplaats. Om geld te verdienen zullen ze verdachte dingen moeten laten gebeuren in de villa. Ze slagen erin om alle moeilijke opdrachten tot een goed einde te brengen en het maximum bedrag van 3.000 euro wordt binnengehaald!

Wat valt er op?

Twee schilderijen van plaats verwisselen, de oven waar broodjes in gebakken worden, weer uitzetten, popjes op een stoel plaatsen in het midden van de inkomgang, de tv aanzetten in de leefruimte en als klap op de vuurpijl zich gedurende 10 minuten verstoppen in de keukenkast, nota bene de plaats waar de mannen bezig zijn aan het avondmaal! Die laatste opdracht lukt enkel als Sven en Philip eventjes buitengaan. En dat gebeurt ook, wat Sven in mijn ogen toch verdacht maakt! Philip denkt dat de Mol een geweten heeft en vandaag iets minder heeft gemold, om de groepsgeest hoog te houden.

Opdracht 3 – Alexanderplatz – 1.500 euro verdiend

Als er met een opdracht pasvragen kunnen verdiend worden, dan weet je dat er terug geld zal verloren gaan. Op Alexanderplatz, het bekendste plein van Berlijn, staat 6.000 euro op het spel. Op 125 meter boven de grond ontdekken onze vier vrienden afzonderlijk wat er zich in een hotelkamer afspeelt. Bedoeling is dat de persoon in de lucht het geheim dan kan delen aan de medekandidaten, zonder drie kernwoorden (en het woordje ‘euh’) uit te spreken. Philip ziet Lennart rozenblaadjes in een pedaalemmer gooien en Lennart is er getuige van hoe Sven in een trouwjurk en op rolschaatsen een Berlijnse bol naar binnen speelt, het beeld van dit seizoen! Beide proeven leveren naast veel kijkplezier ook een pasvraag op voor Lennart en Sven, maar geen geld.

Als derde komt Sven aan de beurt, maar hij weigert op 125 meter boven de grond te bengelen wegens zijn hoogtevrees. Terug geen geld verdiend, maar Annelotte heeft er wel een pasvraag bij.

Last but not least is het aan Annelotte om af te dalen en te zien hoe Philip in badjas met zijn dikke teen erin slaagt om drie slipjes op het nachtkasje krijgen.

Als enige van de vier slaagt zij er wel in om alle info aan haar medekandidaten goed over te brengen. De pot wordt gespekt met 1.500 euro, maar dit betekent wel dat Philip het als enige zonder pasvraag zal moeten doen.

Na een spannende eliminatie trekt Philip aan het korte eind. Hij dient net voor de finale de groep te verlaten. Hij laat enkel verslagen kandidaten achter zich. Hun gezicht spreekt boekdelen en er is duidelijk opperste verwarring. Net als jullie mollenvanger zat iedere finalist vol op Philip als Mol! Dit seizoen zal gespeeld worden met twee finalisten die helemaal op het eind hun (valse) Mol zien vertrekken en op zoek moeten gaan naar de echte saboteur! Een primeur in de geschiedenis van het programma!

Als Mollenvanger voor KW kreeg ik de mogelijkheid om enkele vraagjes te stellen aan zowel de onfortuinlijke afvaller Philip als aan presentator Gilles De Coster.

Dag Philip, alle finalisten (en ook jullie mollenvanger) moeten helemaal van nul beginnen in hun zoektocht. Waarom denk je dat zij jou verdachten?

Philip De Cleen: “De enige verklaring die ik kan bedenken is dat ze in mij geen geloofwaardige Mol zagen, om me dan nét om die reden wél te gaan verdenken. Een soort van omgekeerde psychologie. En ja, natuurlijk heb ik in de DDR-dossiers gekeken (wie zou dit niet doen vlak voor de finale?) en misschien heb ik ook wel de dominootjes onhandig aangeraakt. Maar het is zeker niet zo dat ik mezelf als schaduwmol heb gedragen (lacht) .”

Je speelde het spel best hard. Hoe graag wou je het spel winnen?

Philip De Cleen: “Ik ben wel competitief. In de sport (zwarte gordel judo) en in het bedrijfsleven heb ik altijd gevochten. Ik ben een zondagskind, alles wat ik wou heb ik tot nu toe bereikt in het leven. En dan nog eens geselecteerd geraken voor De Mol!”

Hoe voelde het om net voor de finale het spel te moeten verlaten?

Philip De Cleen: “Ik heb traantjes gelaten. En die hadden absoluut niets te maken met winnen of verliezen. Die hadden 100% te maken met het feit dat ik die superfijne mensen na meer dan twee weken intensief samenzijn moest verlaten.”

Wat heeft je het meeste verrast?

Philip De Cleen: “De enorme hechtheid van de groep. Ondanks een wrijving over een verloren opdracht of een kandidaat die afviel, was het samenleven en samen spelen snel weer fijn zonder dat ook maar iets bleef hangen van negativiteit. Alsook de fenomenale gedrevenheid van de reality crew, de productiecrew en de opnamecrew. Wow, dat is echt drie weken ‘knallen’ voor die mensen.”

Waar liep het voor jou fout?

Philip De Cleen: “Na de proeven in het kasteel en de bunker. Toen heb ik beslist “dat ik het allemaal wel wist”. En ik was mis. Hoogmoed komt voor de val! Had ik geweten dat iedereen mij verdacht, dan had ik gewoon gespreid en was dit nu een interview van een finalist (lacht) .”

Bedankt voor de fijne babbel, Philip. Je was een superleuke kandidaat!

Dag Gilles, hoe is het mogelijk, iedereen zag Philip als de Mol?

Gilles De Coster: “Niemand weet wie de Mol is… een unieke situatie. Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de Mol is. Dat hadden we nog niet meegemaakt: het spel blijft ons als makers dus ook verrassen. We maken ons op voor een heel speciale finale, waarin de finalisten meer dan ooit naar elkaar zullen loeren. Want alles wat ze tot nu toe dachten te weten… is fout. En ze hebben echt niet veel tijd meer om de enige échte Mol te ontmaskeren. Ook jij Marc (lacht) !”

Beste lezer van KW, we kijken alvast uit naar het spannend vervolg.

De zevende aflevering groeide uit tot een zegen voor de groepspot, want die telt intussen 15.100 euro. Volgende week zal daar ongetwijfeld wel nog wat bijkomen, want dan drukt teckel Isidoor op de rode knop. Deze week herbekijk ik nog eens alle afleveringen, zodat u eind deze week mijn overzicht kunt lezen over de drie finalisten.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.