Europees voetbal voor KV Kortrijk… Waarom niet?

“We zijn niet zomaar content dat we in play-off 1 aantreden, we willen ons daarin ook tonen.” Ziedaar KVK-trainer Yves Vanderhaeghe samengevat in één zin: nuchter, maar ook ferm ambitieus.


Bij de Roeselarenaar geen uitgekiende grootspraak, maar wel veel vertrouwen: in zichzelf en zeker ook in zijn spelers. In de play-offs staat alles bij de start nog op een zakdoek en het vooropgestelde doel, Europees voetbal, is zeker haalbaar, want Kortrijk telt amper één punt achterstand op het nummer vier Standard. En laat ons eerlijk zijn: de Rouches zijn dit seizoen verre van een constante factor.

Die constante heeft KV Kortrijk wel. Na de moeilijke seizoenstart en vooral na de terugkeer van enkele bepalende spelers stond de falanx van trainer Vanderhaeghe snel in de top zes en ging er daarna gewoon niet meer uit. 13 clean sheets, de op één na beste aanval in de reeks en met Ivan Santini en Teddy Chevalier ook twee spelers in de top zes van de goalgetters: ook dát is een serieus pluspunt. Veel clubs teren op één spits, bij KVK moet je er steevast twee in het oog houden. En dan zijn er nog de infiltrerende middenvelders, die ook makkelijk de weg naar doel vinden…

Ja, dit KV Kortrijk zal zich tonen in play-off 1 en de toppers meer dan het vuur aan de schenen leggen. En Europees voetbal lijkt daarbij een niet-onrealistische doelstelling. Daarmee zou Yves Vanderhaeghe KV Kortrijk trouwens opnieuw een primeur bezorgen. Niet voor het eerst dit seizoen, want nooit eerder behaalde KVK zoveel punten in eerste klasse en nooit eerder scoorde het meer goals dan in de voorbije 30 competitiematchen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.