De Mol keert terug in 2021! Mollenvanger Marc Denys denkt aan Estland

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Hoop is een lichtje in de nacht, dat vandaag moed geeft en morgen kracht. Terwijl de wetenschappers gezamenlijk koortsachtig op zoek zijn naar een vaccin om ons uit het coronamoeras te trekken, slaagt Gilles De Coster er op zijn eentje in al onze hartjes alvast een paar tellen sneller te doen slaan. De Mol komt volgend jaar zeker terug!

Sinds de ontmaskering van Alina als Mol en de bekroning van onze Jolien als terechte winnares in april van dit jaar, bleef het een hele tijd stil rond een eventueel nieuw seizoen. De vraag was natuurlijk of zoiets in coronatijden wel kon. Bij onze collega’s van De Zondag licht Gilles De Coster al een eerste tipje van de sluier: De Mol komt terug!

“Ik ben blij en opgelucht dat ik mag bevestigen dat we de opnames van het nieuwe seizoen van De Mol succesvol hebben afgerond”, laat Gilles De Coster weten. “Dat was – en is – allerminst een evidentie in deze onzekere tijden.” De presentator legt uit dat de productie dit jaar vroeger dan gewoonlijk met de opnames begon. Er moesten zeer strenge coronaregels gevolgd worden “om elk risico te vermijden”.

De Mol keert terug in 2021! Mollenvanger Marc Denys denkt aan Estland

Tegen de collega’s van De Zondag voegde hij er zelfs aan toe dat het avontuur eigenlijk al achter de rug ligt! De opnameploeg werkte volgens een veiligheidsprotocol en nam ook een coronamanager mee. Deze coronamanager was verantwoordelijk voor het naleven van de afspraken en zag erop toe dat alle kandidaten en crew zich hielden aan hun strikt afgescheiden bubbels. De vraag waar de opnames juist hebben plaatsgevonden laat Gilles De Coster voorlopig onbeantwoord. Het is ook nog eventjes wachten op de namen van de kandidaten. Voor het komend seizoen konden de makers kiezen uit maar liefst 30.000 geïnteresseerden, waarvan 10.000 inschrijvingen werden weerhouden en 200 mensen bij de makers op gesprek mochten. In volle coronacrisis blijft de populariteit van ‘De Mol’ alleen maar toenemen.

De Mol keert terug in 2021! Mollenvanger Marc Denys denkt aan Estland

Gilles De Coster is heel dankbaar dat er opnieuw een mooie reeks werd gedraaid. De Mol zal er zijn in het voorjaar, met alles erop en eraan, en hij kijkt er nu al heel hard naar uit om dat nieuwe avontuur op Vlaanderen los te laten.

Samen met Gilles kijken wij er natuurlijk nu al reikhalzend naar uit!

Laat je ondertussen niet mollen (door het coronavirus) en tot binnenkort voor een fantastisch nieuw avontuur met hopelijk opnieuw boeiende West-Vlamingen die ons wekelijks kunnen verrassen!

Mag ik al een eerste mogelijke aanwijzing bekend maken? Die ‘E’ rechts van Gilles, zou dit al een eerste hint kunnen betekenen naar het land waar ze naartoe trokken? De E van Estland? Op maandagavond 26 oktober zat Gilles De Coster op de sofa naast Danira Boukhriss in haar programma Vandaag op Een. Het T-shirt van Gilles trok bij jullie mollenvanger alle aandacht. Het leek namelijk als twee druppels water op de vlag van Estland! Dat kan geen toeval zijn!

De Mol keert terug in 2021! Mollenvanger Marc Denys denkt aan Estland
© vrt

Mollengroetjes en hou het veilig en gezond,

Marc Denys

Onze Molwatcher Marc Denys zal ook in 2021 zijn licht laten schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.