De Mol is ontmaskerd: Lennart (en jullie mollenvanger had hem door)

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Alles hat ein Ende. Aan een meeslepend avontuur in Duitsland werd met een ongezien spannende finale een voorlopig punt gezet. Pas tijdens de allerlaatste test met 30 vragen werd de naam van de Mol een eerste keer ingevuld, zo lang wist Lennart verborgen te blijven.

Dit is een unicum in de geschiedenis van het programma. Hij is de meest succesvolle saboteur aller tijden. Als sympathieke opvoeder uit de Kempen pakte hij iedereen moeiteloos in. Hij graaide zelfs zonder verpinken zomaar 10.000 euro uit de pot voor een vrijstelling, zonder echt op te vallen. Gilles De Coster noemt hem voortaan ‘de brutaalste Mol ooit’. Gelukkig had jullie mollenvanger hem wél op tijd door!

Zat u ook zo vol van spanning uit te kijken naar wie uiteindelijk van achter het gordijn tevoorschijn ging komen? Tijdens een zenuwslopende finale werd Annelotte eerst gekroond tot winnares, maar wie was nu die dekselse Mol? Het was wel héél lang wachten tot die snoodaard uiteindelijk zijn ware gelaat aan ons toonde. Sven of Lennart… Het werd de jongen met het schattige gezicht en de puppyogen, die de boel meesterlijk belazerd bleek te hebben.

Na een ongemeen spannende finale, waarbij zelfs extra vragen aan te pas kwamen, gaat Annelotte als winnares met slechts 18.240 euro naar huis. Eigenlijk mag ze van geluk spreken, want tot tien minuten voor de laatste eliminatie twijfelde ze nog steeds over Sven. In mijn ogen verdient zij het meest de overwinning, omdat ze per slot van rekening het meeste geld verdiende de afgelopen drie weken. Volgende week zullen we ongetwijfeld zien dat beide finalisten eigenlijk met heel veel geluk tot in de finale zijn geraakt, werkelijk niemand had nog maar het minste vermoeden dat het Lennart was die stokken in de wielen stak.

Ondanks veel twijfel lieten Annelotte en Sven zich niet meer foppen tijdens de finale. De opvoeder speelde eigenlijk het beste tijdens de achtste aflevering van het seizoen, maar beide finalisten lieten hun prooi niet meer los. Beiden zetten alles in op Lennart, met als resultaat dat Annelotte de eliminatievraagjes net iets beter beantwoordde dan de Aalstenaar. De knappe blondine neemt de 18.240 euro mee naar huis, maar ze krijgt er een extra prijs bovenop. Ook Isidoor gaat met Annelotte mee naar België. Het op de rode knop drukken werd vakkundig door Lennart tegengewerkt, maar hem een liefdevolle thuis geven zal ongetwijfeld wel lukken. En met die prijzenpot kan ze héél véél beentjes voor hem kopen.

Sven Uyttersprot (41), horeca-uitbater uit Aalst, bestelde “een klein biertje”, net zoals in de tekst van ‘Der Maulwurf’, het liedje van Takeo Ischi. Was dit om Samina aan het twijfelen te brengen of puur toeval? Volgende week gaan we het te zien krijgen. Het zinnetje ‘Sven ist der Maulwurf’ (begin- en eindletters van de beginquotes) was eveneens een leuk dingetje, maar meer ook niet.

Voor mij was het zonneklaar dat de Mol tijdens de eerste opdracht zich in de laatste linie bevond. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma moest de Mol vrezen voor zijn eigen plaats. De laatste linie gaf de Mol de kans om in een rechtstreeks duel de reservemol af te schieten, dus Sven heb ik echt nooit verdacht.

Annelotte De Brandt (25), recruiter uit Dilbeek, heeft ons hart veroverd en zeker telkens als ze herenigd werd met haar nieuwste oogappel Isidoor. Zij was iedere aflevering de meest gedreven kandidate die vol voor de overwinning ging. De lichaamstaal van Lennart overtuigde haar om de opvoeder als Mol te zien. Ik wil hier aan toevoegen dat de lichaamstaal van Annelotte jullie mollenvanger overtuigde om haar te bestempelen als fanatieke kandidate.

Lennart Driesen (25), opvoeder uit Schoonbroek, ontpopte zich tot misschien wel de meest verrassende Mol uit de geschiedenis. Als een duiveltje uit een doosje kon hij zich alles veroorloven, zelfs een monsterbod van 10.000 euro op de vrijstelling, die hij eigenlijk niet nodig heeft.

Hoeveel geld is er dit seizoen gewonnen: 18.240 euro

Geld dat verloren ging: 86.760 euro

Totaal geldbedrag dat kon gewonnen worden: 105.000 euro

Volgende week zie je op Play4 de allerlaatste aflevering van dit molseizoen, waarin traditioneel alle sabotages van de Mol en andere geheimen uit deze reeks aan bod zullen komen. Dan zal ook de identiteit van de reserve-mol, die zich bevond tussen de tien aanvallers tijdens de eerste proef op het maïsveld in Liedekerke, worden onthuld..

Wie enthousiast werd bij het zien van het programma en/of het lezen van mijn stukjes, kan zich aanmelden via Goplay voor deelname aan… De Mol 2022! Inschrijven kan tot 7 juni, gewoon doen! Succes!

Deze week mag ik langs bij Gilles De Coster met een ganse waslijst aan vragen, waarvan ik zijn antwoorden met u, beste lezer van KW, mag delen.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.