Zwaargewonde bij aanrijding tussen motorrijder en auto

Beide voertuigen liepen ook grote schade op. © BF
Redactie KW

Op het kruispunt van de Hoogleedsesteenweg en de Stadenstraat in Roeselare gebeurde woensdagmiddag 26 augustus omstreeks 16.40 uur een zware aanrijding tussen een motorrijder en een voertuig.

Omwonenden hoorden en zagen een motorrijder aan hoge snelheid via de Hoogleedsesteenweg uit de richting van de Rijksweg het centrum van Roeselare binnenrijden. Ter hoogte van het kruispunt met de Stadenstraat liep het echter volledig verkeerd. H.G., een 21-jarige Pakistaan uit Roeselare, knalde met zijn motor 125 cc tegen de voorzijde van de wagen van Aurel D., een 44-jarige Roemeen die ook in Roeselare woont.

Kritieke toestand

De Roemeense chauffeur wou net vanuit de Hoogleedsesteenweg de Stadenstraat inrijden. De klap was immens. De jonge motorrijder kwam ten val en bleef aanvankelijk roerloos liggen. De hulpdiensten, waaronder het MUG-team snelden kort daarna toe. De motorrijder kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Hij werd bij bewustzijn, maar in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare.

Ondertussen was ook de brandweer ter plaatse gekomen met een signalisatiewagen om de plaats van het ongeval te beveiligen. Zowel de wagen als de motor liepen bij de klap heel erg grote schade op. Beide voertuigen moesten getakeld worden. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier