57-jarige vrouw zwaargewond aan benen na dodehoekongeval in hartje Moorsele

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Op het kruispunt van de Rozenstraat en de Salinusstraat, pal aan het Sint-Maartensplein, deed zich donderdagnamiddag een zwaar verkeersongeval voor. Mieke L., een 57-jarige vrouw uit Moorsele, kwam onder een vrachtwagen terecht en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. De dame werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Gevreesd wordt dat ze haar beide benen zal verliezen.

De vrouw, de 57-jarige Mieke L., woont slechts enkele straten verder in Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem. Een ooggetuige, werfleider op een bouwproject op het plein die het gruwelijke tafereel heeft gezien, spreekt van een moment van onoplettendheid. “De Rozenstraat is een éénrichtingsstraat en voor onze werf hadden we nood aan een betonmixer en een betonpomp. De vrachtwagen met de betonpomp stond aan het plein te wachten totdat hij plaats had om hier op te rijden. Hoewel de motor van de vrachtwagen draaide, stond hij volledig stil. Toen de chauffeur op het gaspedaal drukte, stak de vrouw plotsklaps over en dit pal voor de vrachtwagen. Hij kon haar onmogelijk hebben gezien en hij kon het ongeval ook absoluut niet hebben vermeden.”

De ongelijke strijd tussen de tientonner en de dame resulteerde in een dramatische situatie. “Het geluid was huiveringwekkend”, gaat de werfleider verder. “Ik kon horen hoe haar benen werden verpletterd en de dame schreeuwde het uit van de pijn. Er was volop paniek, er was overal bloed en de dame zat vast onder het voorwiel van de vrachtwagen. Ook de chauffeur was volledig in paniek. Ik ben naar de dame gelopen, heb gepoogd om ermee te praten maar het tafereel was dermate gruwelijk dat ik er niet op kon blijven kijken. Ik belde meteen de hulpdiensten.”

Chauffeur twee jaar geleden zelf betrokken bij ongeval

De brandweer, die massaal ter plaatse kwam, diende de vrachtwagen hydraulisch op te heffen zodat het slachtoffer uit haar benarde situatie kon worden bevrijd. Haar situatie werd ter plaatse gestabiliseerd, waar ze ook morfine kreeg toegediend. Ze werd in kritieke toestand naar het Kortrijkse AZ Groeninge ziekenhuis overgebracht. Tot op heden is het nog steeds onduidelijk of beide ledematen van de dame gered kunnen worden.

“Dat het net met die chauffeur moet gebeuren”, sluit de getuige af. “Twee jaar geleden was hij zelf betrokken bij een ongeval en hij heeft net een lange en slopende revalidatie achter de rug. Het is een uiterst correcte kerel die altijd met de grootste voorzichtigheid te werk gaat. Hij kon dit onder geen enkel beding hebben vermeden.”

Het parket van Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, die de precieze omstandigheden van het ongeval zal moeten onderzoeken. De chauffeur van de vrachtwagen was compleet van de kaart en kreeg psychologische bijstand van de dienst slachtofferhulp. Ook familieleden van het slachtoffer konden rekenen op de nodige bijstand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier