Vijf jongeren vliegen met auto door voortuinen in Otegem

De wagen was erg gehavend en moest getakeld worden. © LSI
Redactie KW

In Otegem (Zwevegem) zijn vijf jongeren vrijdagavond met hun auto in drie voortuinen beland. Hun voertuig miste een paal op een haar en kwam tegen de hoek van een woning op de zijkant tot stilstand. Ze raakten slechts lichtgewond maar de schade was groot.

Rond 20.00 uur hoorden José Dendoncker en zijn echtgenote Monique Deconinck uit de Ingooigemstraat een luide knal. “Het sportnieuws op VTM was net ten einde en Familie zou gaan beginnen”, vertelt José. “We zaten in de zetel tv te kijken. Ik dacht dat er iemand tegen de zijkant van ons omheiningsmuurtje was gereden. Dat was vroeger al eens gebeurd. Maar het bleek dit keer erger.”

Verschillende tuintjes en muurtjes deelden in de brokken.
Verschillende tuintjes en muurtjes deelden in de brokken.© LSI

Een Volkswagen met vijf jongeren aan boord die van Ingooigem richting Otegem reed, was na een kleine verkeersremmer aan het slippen gegaan en door het omheiningsmuurtje van het koppel gegaan. Rondvliegende brokstukken vernielden ook de glazen voordeur. Bij buurvrouw Anna-Charlotte Kruydt raakte de garagepoort, voortuin en rolluiken beschadigd. Uiteindelijk miste de Volkswagen op een haar een verlichtingspaal, ontwortelde nog een stevige spar en kwam op de zijkant tegen de hoek van de gevel van de woning van een 92-jarig vrouwtje tot stilstand.

Ook daar sneuvelde nog een muurtje en een hekken. De woning kreeg nog een duw en vertoonde een barst. De vijf jongeren kropen één voor één zo goed als ongedeerd uit het verhakkelde voertuig. De brandweer van de zone Fluvia ruimde het puin op, het voertuig werd getakeld.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier