Vier gewonden bij ongeval tijdens achtervolging in Lendelede

Net voorbij een rotonde op de Rijksweg richting Izegem, liep het mis. © foto NDZ
Redactie KW

Op de Rijksweg (N36) zijn zaterdagavond iets na 22 uur vier gewonden gevallen toen zich een zwaar verkeersongeval voordeed tijdens een achtervolging door de politie.

Een voertuig was eerder in Ingelmunster weggevlucht toen de politie hem aan een controle wilde onderwerpen. Net voorbij een rotonde op de Rijksweg richting Izegem, liep het mis. Een Citroën werd er achteraan aangereden door een Opel, waardoor de Citroën in de gracht geslingerd werd en de Opel aan de overzijde van de weg belandde. Door het ongeval bleef de Rijksweg verschillende uren afgesloten voor alle verkeer.

De inzittenden van het aangereden voertuig liepen slechts lichte verwondingen op. De aanrijder (man uit Avelgem, geboren in 1970) liep ook beperkte verwondingen. Zijn passagier (vrouw met hetzelfde adres in Avelgem, geboren in 1968) had wel levensbedreigende verwondingen, maar het levensgevaar is ondertussen bekeken. Heel kort voor de crash was er al een lichtere aanrijding, maar de bestuurster van dat voertuig raakte niet gewond.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Wat precies de aanleiding was voor de achtervolging, is niet duidelijk, maar er is een vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed. Pas tegen 2 uur werd de Rijksweg terug vrijgegeven in beide richtingen.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier