Vrachtwagen rijdt in op buitelende wagen: bestuurder zwaargewond afgevoerd

Een vrachtwagen reed in de flank van een Peugeot. De man landde op het wegdek, maar bleef bij bewustzijn. © JD
Redactie KW

Ter hoogte van het knooppunt E17/E403 in Aalbeke gebeurde vrijdagmorgen een zwaar ongeval in de richting van Frankrijk. Een vrachtwagen reed er in de flank van een Peugeot. De bestuurder van die auto lag op de weg toen de hulpdiensten toekwamen, maar bleef bij bewustzijn. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het AZ Groeninge in Kortrijk.

Mounir reed vrijdagmorgen met de lichte vrachtwagen van zijn werk op de E17 toen hij plots de schrik van zijn leven opliep. Ter hoogte van het knooppunt van de E17 met de E403 in Aalbeke dook omstreeks 10.30 uur plotseling een blauwe Peugeot 307 voor hem op. “Die moet zijn beginnen slippen, ging over de kop en buitelde zeker drie keer. Ik kon de wagen niet meer ontwijken”, getuigde hij.

Man op wegdek

Hij vlamde op de flank van de wagen, waardoor de deur openklapte. Het is niet duidelijk of de man uit zijn wagen werd geslingerd. “Maar bij aankomst van de hulpdiensten lag de man al op het wegdek. Hij bleef wel de hele tijd bij bewustzijn”, vertelt Sebastien Lefebvre van de hulpverleningszone Fluvia.

Zijn wagen was totaal verhakkeld. Ook het voertuig van Mounir was zwaar gehavend. Takeldienst Coeman haalde de wagens van de snelweg. Door het ongeval was de E17 zelf afgesloten. Het verkeer kon wel door via de parallelweg die leidt tot de oprit van de E403.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier