Opnieuw zwaar ongeval aan op- en afritten A19 in Zonnebeke, koppel van 74 loopt ernstige verwondingen op

© TP
Redactie KW

Een week na het zware ongeval met de politiecombi aan de op- en afritten van de A19 bij de brug van de Briekestraat boven de autosnelweg tussen Zonnebeke en Ieper, gebeurde daar donderdag opnieuw een ernstige aanrijding. Nu liep een koppel van 74 ernstige verwondingen op.

Bij het nieuwe ongeval waren deze keer een vrachtwagen en een auto betrokken. De aanrijding gebeurde rond 9 uur langs de Briekestraat op het grondgebied van Zonnebeke.

Zware verwondingen

Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper reed de vrachtwagen op de A19 richting Ieper, nam de 35-jarige bestuurder de afrit en wou hij de Briekestraat oprijden, wellicht in de richting van Ieper.

Op dat moment kwam een auto van het merk Ford aangereden op de Briekestraat, wellicht uit de richting van Ieper. Het kwam tot een zware aanrijding. De bestuurder van de vrachtwagen uit Wevelgem bleef ongedeerd, maar de inzittenden van de Ford liepen zware verwondingen op.

Passagier bevrijd door brandweer

De vrouw, die aan de passagierskant zat, moest bevrijd worden door de brandweer. Beide moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het gaat om een ouder koppel van 74 jaar uit Zonnebeke.

Van levensgevaar was geen sprake. Hun auto liep grote schade op en moest getakeld worden, net als de vrachtwagen die geladen was met heftrucks.

Brandweer Westhoek voorzag signalisatie, begeleidde het verkeer en reinigde het wegdek. (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier