https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Emmely (24) overleden na ongeval op E17: “Het is een troost dat ze al veel van de wereld gezien heeft”

Emmely viel hoogstwaarschijnlijk in slaap achter het stuur. © gf
Redactie KW

Wellicht de vermoeidheid door het vele werken en een korte nacht zijn zaterdagmorgen Emmely Duquesnoy (24) uit Deerlijk fataal geworden. De studente aan de UGent reed op de E17 in Kortrijk in op een vrachtwagen. “Emmely was een levensgenieter, maar ze was nooit roekeloos. We verliezen een slim en gezellig meisje”, zeggen haar ouders en broers.

Emmely Duquesnoy kwam zaterdagmorgen vroeg van Gent toen het dramatische ongeval gebeurde. “Ze had de avond doorgebracht met een vriendin en ze zou normaal in Gent op haar kot slapen”, zeggen haar ouders Christof Duquesnoy en mama Inge Christiaens. “Maar omdat het laat was geworden en ze ‘s morgens om 9 uur de krantenwinkel in Deerlijk moest openhouden, is ze toch naar huis gereden.”

Afslag Deerlijk gemist

Ook vrijdag was Emmely al van 5 uur ‘s morgens in de weer geweest om te helpen in dagbladhandel Bib in Deerlijk, een weekendjob die ze al van haar 17 jaar deed. Volgens haar familie speelden de vermoeidheid en de korte nacht haar allicht parten toen ze zaterdagmorgen, iets voor vier uur, op de E17 dertig kilometer lang naar huis reed. “We vermoeden dat ze de afslag in Deerlijk heeft gemist”, zegt Inge. “Daardoor moest ze doorrijden tot in Kortrijk, om daar via ‘t Ei terug te keren.”

Maar zo ver kwam het helaas niet. Vlak bij ‘t Ei viel de 24-jarige studente naar alle waarschijnlijkheid in slaap achter het stuur en dat had fatale gevolgen. Haar kleine Peugeot 207 boorde zich onder een vrachtwagen die voor haar reed.

Enorme knal

“Ik voelde plots een enorme knal”, zegt de trucker uit Tourcoing, die voor FedEx pakjes had geleverd in Zaventem en onderweg was naar huis. “Ik dacht eerst dat ik een klapband had.” De Fransman vertraagde en zette zich een paar honderd meter verder veilig langs de kant op de pechstrook. Pas toen hij uitstapte, zag hij wat er werkelijk gaande was.

Emmely had geen enkele kans om het ongeval te overleven.
Emmely had geen enkele kans om het ongeval te overleven. © NDZ

“Ik zag rook en plots merkte ik dat er een wagen onder mijn oplegger zat. Ik heb voorbijgangers meteen gesignaleerd om te stoppen. Een van hen heeft de hulpdiensten gebeld.”

De brandweer snelde ter plaatse om Emmely te redden, maar er was geen hoop meer voor de jonge vrouw. Haar wagen was zodanig zwaar toegetakeld dat ze wellicht onmiddellijk ter plaatse stierf.

Heel voorzichtig

“Emmely was nochtans een heel voorzichtig meisje”, zegt haar mama met de tranen in de ogen. “Ze was nooit roekeloos achter het stuur. Sms’en of bellen deed ze niet, ze nam niet op als haar telefoon ging in de wagen.”

“Ze kroop ook nooit dronken achter het stuur”, zegt haar vader. “We zijn een verstandig en gezellig meisje kwijt.”

Emmely studeerde een master ‘Management en beleid van de gezondheidszorg’ aan de universiteit van Gent. Ze had tijdens de vakantie al een maand in het UZ gewerkt. Toen Kevin Meyfroid, de uitbater van dagbladhandel Bib, op reis vertrok naar Kroatië vertrouwde hij Emmely de winkel toe.

Groot gemis

“Ze was niet iemand uit de duizend, maar uit de honderdduizend”, zegt Meyfroid, die meteen zijn reis stopzette en terugkeerde uit Kroatië. “Een ‘dulle’ werkster met een groot hart. Ze was altijd paraat, altijd stipt en had altijd een glimlach op haar gezicht. Ze was goud waard. Het is een harde klap en een groot gemis.”

“Ze werkte hard, maar ze was ook een levensgenieter”, zegt Inge. “Ze had een grote vriendenkring en reisde veel. Het is een troost dat ze al veel van de wereld heeft gezien: Amerika, Thailand,… Op 12 september zou ze met vijf vriendinnen naar Rome vertrekken.”

Verstandig meisje

Naast haar ouders laat Emmely met Glenn en Gilles ook twee oudere broers achter. “Hoewel ze de jongste was, keken we toch naar haar op omdat ze zo verstandig was”, zeggen zij.

De uitvaartplechtigheid van Emmely gaat volgende week zaterdag 11 september om 10 uur door in aula Memoria van Begrafenissen Messiaen in de Bekaertstraat in Zwevegem.

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten