Chauffeur in coma na klap tegen gevel café Den Trimard

Het café raakte zwaar beschadigd na de klap.© JH
Het café raakte zwaar beschadigd na de klap.© JH
Redactie KW

De 37-jarige man uit Langemark-Poelkapelle die maandagnacht tegen de gevel van café Den Trimard reed in Houthulst ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. “ Dinsdagavond kregen we een laatste update waarbij blijkt dat de man in coma ligt”, zegt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper.

Hoe het ongeval maandagnacht rond 1.20 uur kon gebeuren op de Markt in Houthulst wordt nog onderzocht. Zeker is dat de man in zijn Dacia vanuit de Terreststraat uit de richting van Zarren kwam, niet stopte aan het kruispunt met de Markt en gewoon rechtdoor reed. Aan de overkant ramde hij enkele verkeerspaaltjes om daarna over het plein voor Den Trimard te denderen en in de gevel van café Den Trimard te belanden.

De man was na de klap bewusteloos. De hulpdiensten haalden hem uit de wagen en de mugarts diende hem de eerste zorgen toe. Daarna werd hij naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht. Gelet op het parcours dat de man aflegde werd eerst gedacht dat hij onwel werd achter het stuur. Maar het onderzoek wijst niet meer in die richting.

In slaap gevallen

“Wij gaan ervan uit dat de man in slaap gevallen is achter het stuur”, zegt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. “De man was door de opgelopen verwondingen in levensgevaar. Dinsdagavond kregen we vanuit het ziekenhuis te horen dat de man in coma ligt. Een verdere update van zijn toestand is er nog niet. Er werd ook onderzoek gedaan naar de reden waarom hij op de baan was, gezien de nachtklok toen gold. Er werd voorlopig geen reden gevonden en daarom werd al een pv opgesteld voor het negeren van de nachtklok. In het ziekenhuis werd ook een bloedafname gedaan om te zien of er alcohol in het spel is, maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.”

Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval lopen verder. Zoals geweten liep sfeercafé Den Trimard zware schade op. Het is nog niet duidelijk wanneer de herstelwerken kunnen aanvatten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.