UPDATE – Mercedes ramt brugpijler: Twee mensen in levensgevaar

Van de wagen bleef enkel nog schroot over. © DJ
Redactie KW

Op de E40/A10 in Zandvoorde gebeurde vrijdagmorgen een zwaar verkeersongeval. Een Mercedes knalde er op een brugpijler. De vier inzittenden (waaronder een minderjarige) raakten zwaargewond. Twee van hen zijn nog steeds in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde iets na 7.00 uur. De Mercedes reed in de richting van Oostende, toen het plots ter hoogte van de afrit in Zandvoorde fout liep. De wagen geraakte om nog onduidelijke reden van de baan, reed het verkeersbord dat de afrit aanduidt omver en knalde tegen de brugpijler. De ravage was enorm.

Waarom de bestuurder van zijn rijvak afweek is nog niet duidelijk.
Waarom de bestuurder van zijn rijvak afweek is nog niet duidelijk.© DJ

“Toen we aankwamen stond het voertuig verticaal tegen de brug. De klap moet immens geweest zijn”, zegt een getuige, die kort na het ongeval langs het ongeval passeerde. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. De vier inzittenden zaten gekneld en moesten bevrijd worden door de brandweer. Ze werden allen zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De federale wegpolitie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen van het ongeval. Eén rijstrook werd tijdelijk afgezet voor het verkeer. Het wrak werd getakeld.

In de wagen zaten twee mensen afkomstig uit Oostende, iemand uit Kruisem en iemand uit Antwerpen. Het parket heeft geen deskundige aangesteld, omdat er een duidelijke getuigenverklaring is over het ongeval.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier