De man is sinds afgelopen donderdag rond 23 uur vermist. Op dat moment werd hij nog gezien in de buurt van zijn woning. Sindsdien is van hem niets meer vernomen. De politie van Maldegem vermoedt dat Jaak Perquy zich nog altijd in Maldegem of het naburige Moerkerke bevindt.

Samen met de Cel Vermiste Personen speurden politiemensen zaterdagnamiddag al met behulp van bootjes het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal af, beter bekend als de 'Blinker en de Stinker'. Maandagmiddag was dat opnieuw het geval. Met twee bootjes gingen ze het water op aan de Jacxsenbrug in Moerkerke.

Jaak Perquy is afkomstig uit Torhout, zou filosofie gestudeerd hebben aan de universiteit van Gent en woont dus al enige tijd in Maldegem. Hij is ongeveer 1,90 meter lang, mager gebouwd, heeft een grijze baard en draagt een rechthoekige zwarte bril. Op sociale media reageren zijn vrienden en kennissen intussen erg geshockeerd op zijn verdwijning. (PDV/JVM)

Wie weet waar Jaak Perquy zich bevindt, kan contact opnemen met het nummer 050/72.71.70 van politie Maldegem of het nummer 101.