Landbouwer overleden na ongeval met machine in Koekelare

© Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

In Koekelare is maandagnamiddag een landbouwer overleden nadat hij geklemd raakte in een machine. Zijn 15-jarige zoon trof de man aan nadat hij een vreemd lawaai hoorde.

P.V. (49) was aan het werk op zijn landbouwbedrijf in de Moerestraat in Koekelare toen hij gekneld raakte in een machine om veevoeders te vervoeren en vermalen. Zijn 15-jarige zoon hoorde een vreemd geluid en ging meteen kijken. Daar trof hij zijn vader aan, met zijn hele lichaam gekneld in de machine. De zoon, die thuis was vanwege de examens, verwittigde de hulpdiensten. MUG en ambulance kwamen ter plaatse, maar konden alleen nog de dood van de man vaststellen. De brandweer demonteerde de machine gedeeltelijk, zodat het lichaam van de man kon bevrijd worden.

Landbouwer overleden na ongeval met machine in Koekelare
© Foto Coghe

“Onze dienst slachtofferbejegening ging de andere zoon des huizes (9) ophalen van school en vangt ook de rest van de familie van het slachtoffer op”, aldus commissaris Wim Merlevede van de politiezone Polder. “Ook voor onze eigen mensen, die de akelige vaststellingen deden, voorzien we opvang. We zullen hen niet zomaar naar huis sturen.”

(TV – Foto’s Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier