Kettingbotsing zorgde voor kilometerslange file

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Woensdagvoormiddag raakten 5 voertuigen betrokken bij een kettingbotsing op de E17. De schade was indrukwekkend maar als bij wonder raakten slechts 2 personen lichtgewond. Er ontstond meteen een kilometerslange file.

Rond 8.30 uur bereikte de eerste oproep de noodcentrale. Zowel brandweer als politie werden ter plaatse gestuurd, waarop de omvang van het ongeval duidelijk werd. 3 personenwagen en 2 bestelwagens raakten allen betrokken in een kettingbotsing, waardoor het midden- en rechterrijvak van de E17 onbruikbaar werd. 1 voertuig raakte zelfs compleet van de weg af en kwam meters lager in de gracht terecht.

Volgens zowel betrokken partijen als enkele getuigen was het voorval te wijten aan een vrachtwagenband die op de snelweg lag. “Op het rechterrijvak moet een truck lek zijn gereden, waardoor een stuk van de band op het wegdek was blijven liggen”, klinkt het bij een geschrokken automobilist. “Het voertuig voor ons, een Mercedes, zag het brokstuk te laat en ging vol in de remmen. Hij kwam abrupt tot een volledige stilstand en voor de achterliggers was een aanrijding niet meer te vermijden.”

Bij een chauffeur van één van de betrokken bestelwagens horen we een gelijkaardig verhaal. “Ik zag hoe de voorste wagen plots alles dichtgooide. Al snel had ik door dat ik ook in de brokken ging delen en ik moest kiezen tussen ofwel de betonblokken links of de gracht rechts. Ik gooide het stuur naar rechts, met het gekende resultaat.”

De brokstukken lagen over de volledige breedte van het wegdek verspreid en de takeldiensten hadden de handen vol met het verwijderen van alle voertuigen. 2 personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

In geen tijd ontstond er een kilometerslange file, waarvan de staart tot in Kortrijk reikte. Het duurde nog uren alvorens de situatie werd genormaliseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier