Hevige brand in boerderij langs Ramskapellestraat in Nieuwpoort

In een boerderijschuur langs de Ramskapellestraat in Nieuwpoort is vrijdagavond een hevige brand uitgebroken. Brandweer Westhoek roept omwonenden op deuren en ramen gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

© JT

Vrijdagavond omstreeks 20 uur heeft een zware brand gewoed in een boerderij langs de Ramskapellestraat. Een grote schuur naast het woonhuis stond in een mum van tijd in lichterlaaie.

In de loods stonden onder meer enkele caravans en een mobilhome. Er lag ook een houtvoorraad en allerlei landbouwmateriaal. De vlammen waren kilometers ver zichtbaar. Er waren ook enkele ontploffingen te horen. Maar liefst 87 brandweerlieden kwamen het vuur bestrijden. Er waren in totaal zes brandweerkorpsen omdat er watertekort dreigde.

Er werd een BE-Alert uitgestuurd naar omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De drie bewoners konden tijdig de woning verlaten en werden opgevangen in een B&B in de buurt. Niemand raakte gewond. De woning kon gevrijwaard worden. De brand werd nog geruime tijd nageblust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.