Chauffeur wijkt van de weg en belandt in gracht

De chauffeur kon zelf uit de wagen klauteren. © JH
Redactie KW

Een 37-jarige bestuurder van een Mercedes C break is zondagochtend in de Steenstraat in Werken in de gracht gereden.

Toen het ongeval rond 5.30 uur op de rechte Steenstraat opgemerkt werd bleek de bestuurder gewoon nog in zijn wagen te zitten. Het was een buurtbewoner en een arbeider van De Ster vlakbij die het ongeval hadden horen gebeuren en een kijkje gingen nemen.

De bestuurder zat nog steeds achter het stuur toen ze hem aanspraken. “We wisten meteen hoe laat het was”, zegt een buurtbewoner. “Hij zei ons: ‘ik heb geen hulp nodig. Ik heb de politie al gebeld en het is mijn vriend die reed, maar hij is weggevlucht. Ik zelf ben de passagier’. We geloofden er niks van. Hij kon toch moeilijk snel verwisseld hebben van plaats zeker in die wagen die schuin in de gracht zat. We belden zelf de hulpdiensten en daar wisten ze nog van niks.”

De brandweer van Kortemark kwam ter plaatse om de man uit zijn hachelijke positie te bevrijden, maar hij kon op eigen kracht uit zijn wagen stappen. Hoe het ongeval kon gebeuren en of de man in slaap is gevallen is niet geweten. Of hij te veel gedronken had of te snel reed is ook niet duidelijk. De politiezone Polder kwam met twee ploegen ter plaatse en voert het onderzoek.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier