Brandweerman gewond bij interventie bij Vanheede

De brandweer had het vuur snel onder controle. © CL
Redactie KW

Woensdagnamiddag brak brand uit in een van de loodsen van de firma Vanheede in Geluwe. Hoewel de schade beperkt bleef, moest 1 brandweerman voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het waren de mensen van Vanheede Environmental Services, op de site aan de Dullaardstraat in Geluwe, die de hulpdiensten verwittigden. “Rond kwart voor vijf in de namiddag waren enkele van onze medewerkers bezig met het lossen van een container in één van onze loodsen, toen er plots sprake was van een steekvlam“, klinkt het bij Dieter Grimmelprez, de COO van het bedrijf.

“Hoe de steekvlam is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk maar het lossen van de container veroorzaakte veel stof. Een spontane ontbranding van dat stof is dus de meest waarschijnlijke denkpiste. Doordat de brand begon in een losput, hadden de vlammen geen vrij spel en bleef het geheel onder controle.”

Stevige rookontwikkeling

“Zoals de procedure het voorziet, verwittigden we de brandweer, die snel ter plaatse was en het vuur snel onder controle had. De rookontwikkeling was dan wel indrukwekkend, meer dan schade aan de verlichtingsstraat is er niet. Geen enkele van onze medewerkers raakte gewond tijdens het incident.”

Tijdens de bluswerken vertoonde een van de brandslangen wel kuren waardoor een brandweerman aan de arm gewond raakte. Hij werd naar het AZ Delta overgebracht voor verdere zorgen. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier