Brandweer rukt opnieuw uit voor gasgeur in Oostkaai in Menen

© CLL
Redactie KW

Zowel de brandweer als netwerkbeheerder Fluvius werden maandagnamiddag opgeroepen voor een gasgeur in de Oostkaai in Menen. Al snel bleek dat het niet ging om loos alarm en dat een pertinente geur duidelijk aanwezig was. Volgens de officier ter plaatse was het ook al niet de eerste keer dat een oproep van deze aard binnen kwam.

“Vorige vrijdag werden we voor een gelijkaardige melding opgeroepen”, laat hij weten. “Toen konden we niet meteen iets verdachts waarnemen en ook nu heerst er nog onduidelijkheid naar de bron van de gasgeur. Onze manschappen hebben het nodige gedaan om de situatie veilig te maken en stonden de mensen van Fluvius bij voor het uitvoeren van metingen. We vernamen eveneens dat de netwerkbeheerder de gastoevoer in de straat zal afsluiten. Met de aankomende werken aan de brug woont niemand er nog en op die manier wordt ieder risico uitgesloten.”

Jonathan Eggermont, jeugdopbouwwerker voor de gemeente, was eveneens aanwezig en dit samen met burgemeester Eddy Lust. Zij konden in Oostkaai 4, een leegstaande woning die nog door de jeugdwerking werd gebruikt, merken dat er werd ingebroken en dat de gasmeter los werd getrokken en was verdwenen. “Wij kwamen hier voor het laatste net voor de wieltjesfeesten om nog een en ander voor te bereiden”, laat Jonathan weten. “Aangezien die woning verdwijnt, gebruiken we de plaats niet meer en kregen we een andere locatie toegewezen. Niemand kan precies zeggen wanneer hier werd ingebroken en of die gasmeter aan de bron van de gasgeur ligt.”

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier