Het vuur werd donderdagochtend om 10.20 uur opgemerkt. Grote vlammen sloegen toe al uit het dak van het bijgebouw naast de woning. De hulpdiensten werden opgeroepen en de brandweerposten van Koekelare, Kortemark en een officier van Diksmuide kwamen ter plaatse. Toen de brandweer ter plaatse kwam, ging het om een felle uitslaande brand. Het vuur was evenwel snel onder controle. De brand ontstond allicht bij laswerken in de garage waarbij gensters overgevlogen zijn op karton of textiel.

Geen zwaargewonden

Een kleine klassieke rode tractor die in de garage stond kon snel naar buiten worden gereden en werd zo gespaard. De oldtimer tractor is van grote waarde voor de bewoner. Die bewoner ondernam eerst zelf nog een bluspoging, maar raakte daarbij gewond aan zijn hand. Een toegesnelde ambulance verzorgde de hand van de bewoner. Hij moest nadien naar het ziekenhuis voor verdere verzorging van zijn hand. Het huis is onderverdeeld in twee woningen waar beneden een invalide vrouw woont en boven de andere bewoner. In het huis is er rookschade in de gang. Het huis is evenwel niet onbewoonbaar. De invalide vrouw werd tijdens de bluswerken opgevangen door buren.

De Lekestraat was door de brandweerinterventie een tijdlang afgesloten voor al het verkeer. (JH)

Het vuur werd donderdagochtend om 10.20 uur opgemerkt. Grote vlammen sloegen toe al uit het dak van het bijgebouw naast de woning. De hulpdiensten werden opgeroepen en de brandweerposten van Koekelare, Kortemark en een officier van Diksmuide kwamen ter plaatse. Toen de brandweer ter plaatse kwam, ging het om een felle uitslaande brand. Het vuur was evenwel snel onder controle. De brand ontstond allicht bij laswerken in de garage waarbij gensters overgevlogen zijn op karton of textiel. Een kleine klassieke rode tractor die in de garage stond kon snel naar buiten worden gereden en werd zo gespaard. De oldtimer tractor is van grote waarde voor de bewoner. Die bewoner ondernam eerst zelf nog een bluspoging, maar raakte daarbij gewond aan zijn hand. Een toegesnelde ambulance verzorgde de hand van de bewoner. Hij moest nadien naar het ziekenhuis voor verdere verzorging van zijn hand. Het huis is onderverdeeld in twee woningen waar beneden een invalide vrouw woont en boven de andere bewoner. In het huis is er rookschade in de gang. Het huis is evenwel niet onbewoonbaar. De invalide vrouw werd tijdens de bluswerken opgevangen door buren. De Lekestraat was door de brandweerinterventie een tijdlang afgesloten voor al het verkeer. (JH)