Bestelwagen kantelt na aanrijding aan station van Veurne

Redactie KW

Aan het station van Veurne waren vrijdagmiddag verkeersproblemen na een ongeval waarbij een bestelwagen kantelde. Daarbij vielen gelukkig geen gewonden.

Het ongeval gebeurde rond 15.45 uur in de Statiestraat in Veurne. De bestuurder van een bestelwagen die vanuit het centrum richting Brugsesteenweg (N35) reed, werd er plots verrast.

“Vanuit de Statieplaats kwam een Volkswagen aangereden die de bestelwagen in de flank raakte”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Daarna is de bestelwagen gekanteld op de weg. Een getuige belde onmiddellijk de hulpdiensten en meldde dat de bestuurder mogelijk vastzat in de gekantelde bestelwagen. Daarom kwam ook de brandweer ter plaatse voor een bevrijding en een MUG en ambulance. De bestuurder kon op eigen kracht de bestelwagen verlaten en raakte zelfs niet gewond. Er was wel even flinke verkeershinder.”

Het ongeval gebeurde omdat de bestuurder vanuit de Statieplaats geen voorrang verleende. De bestelwagen werd terug recht op de wielen gezet en daarna getakeld. Er was wel een tijdlang verkeershinder ter plaatse. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier