Achtervolging met snelheden tot 260 km per uur eindigt in Harelbeke

© Stockfoto
Redactie KW

In Harelbeke zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier inzittenden opgepakt van een Volkswagen Golf die in Antwerpen op de vlucht was geslagen voor de politie. De wagen reed aan snelheden tot 260 km per uur over de snelweg en crashte uiteindelijk aan een afrit na een achtervolging van een half uur.

Een snelleresponsteam van de Antwerpse lokale politie merkte donderdagavond op dat er een bumperklever achter hen reed. Het politievoertuig maakte plaats voor de schijnbaar ongeduldige bestuurder, die vervolgens aan hoge snelheid voorbijreed. Omwille van dat rijgedrag besloot de politie de wagen aan een controle te onderwerpen, maar dat zag de bestuurder duidelijk niet zitten.

De wagen reed over de Bredabaan en het Kroonplein via de omgeving Sportpaleis naar de Ringlaan en Kapelsesteenweg om zo de E19 en vervolgens de Antwerpse ring te nemen richting Kennedytunnel. Het voertuig vertoonde volgens de politie bijzonder gevaarlijk rijgedrag, waardoor de achtervolgende ploegen zich genoodzaakt zagen voldoende afstand te houden en niet meteen in te grijpen. De bestuurder wisselde steeds van rijstrook en doofde zelfs even zijn lichten.

De Antwerpse politie verwittigde eerst de Oost-Vlaamse en later zelfs de West-Vlaamse wegpolitie naarmate de wagen verder reed. Het voertuig had een Franse nummerplaat en de politie nam dan ook aan dat het op weg was naar Frankrijk. Lokale politiezones stelden zich wel telkens op aan afritten waar de wagen langsreed. Uiteindelijk besloot de bestuurder plots de afrit Harelbeke te nemen, maar de wagen geraakte van de baan. De vier inzittenden raakten niet gewond en probeerden nog te voet verder te vluchten, maar konden worden gevat. Waarom ze op de vlucht sloegen, zal nog moeten blijken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier