600 werknemers geëvacueerd na brand in maatwerkbedrijf De Waak

© CLL
Redactie KW

Met de recente evacuatieoefening nog in het achterhoofd, leek niemand echt te schrikken toen het brandalarm van De Waak in Kuurne in werking schoot. Alleen was het dit keer geen oefening, maar was er echt brand uitgebroken.

Het vuur ontstond in één van de ateliers van De Waak, de ‘werkplaats aangepaste arbeid’. Vermoedelijk moet de oorzaak gezocht worden bij een kortsluiting in 1 van de aanwezige droogkasten. Nog voor de brandweer ter plaatse was, had de interne brandbestrijdingsploeg de brand reeds onder controle gekregen. De spuitgasten namen, na aankomst, de zaak in handen en voerden een complete veiligheidscontrole uit.

Niemand raakte gewond en ook de schade bleef beperkt, maar de rookontwikkeling was enorm. Daardoor werd besloten om zowel de ateliers als de administratieve vleugel te evacueren. De 600 werknemers konden op een rustige en ordentelijke manier alle verzamelplaatsen bereiken. “We oefenen regelmatig voor het geval zo een situaties zich voordoen“, aldus een personeelslid. “Jammer dat het echt is en geen oefening deze keer, maar ik klaag niet, want we mogen naar huis dus het weekend kan beginnen.”

Maandag worden de dagtaken opnieuw aangevat, dan zal ook een analyse gemaakt worden van de schade aan het getroffen atelier.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier