Wandeling laat kinderen Krottegem ontdekken

Bedenker van Ozzy en de gelijknamige kinderwandeling door Krottegem Ignace Defever en zijn echtgenote met hun kinderen Désiré en Armand. (foto Stefaan Beel) © (foto Stefaan Beel)
Peter Soete

Ignace Defever, zaakvoerder van hotel De Bonte Os, heeft een kinderwandeling door Krottegem ontwikkeld. Voor dit project kreeg hij de hulp van studenten van hogeschool Artevelde Gent. Ook het Roeselaarse stadsbestuur is deze toeristische troef zeer genegen en schaart zich achter het project. Nu kunnen bezoekers van de Bonte Os de wandeling al uittesten met hun kinderen en vanaf volgend jaar wordt die opgenomen in de toeristische kalender van de stad.

“In 2016 pakte Horeca Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen uit met een boekje over dichtbij-vakanties. Er werd meteen ook gevraagd aan de leden om na te denken over kindvriendelijke vakanties, over zaken die kinderen leuk vinden zoals een kinderpaspoort. Ik dacht na over zo’n kinderpaspoort en op een familievakantie in Zwitserland werd het me als het ware voor de voeten geworpen. Mijn kinderen deden mee aan wandelingen voor kinderen en ze kregen een boekje waarin ze onderweg enkele stempels moesten verzamelen. Wanneer ze alle stempels hadden kregen ze een geschenkje. Wel, dat konden wij ook in Roeselare!”

Erfgoedwandeling

“In het academiejaar 2018-2019 schoten zes studenten grafisch ontwerp en multimedia van Artevelde hogeschool Gent mij te hulp met het ontwerp. Het kinderpaspoort is een mengeling geworden van spelletjes, weetjes én een plan van een kinderwandeling door Krottegem van 2,8 km. Het is een onderdeel van de officiële Roeselaarse erfgoedwandeling van 8,5 km. We hebben er meteen ook een mascotte Ozzy bij gemaakt en de insteek van deze Ozzy-wandeling is hoe kan het ook anders dat Roeselare een stad van wereldkampioenen is. En laat er nu op Krottegem toch wel één van die wereldkampioenen gewoond hebben zeker! Jean-Pierre Monseré of Jempi is één van ons. En we zullen de vijf letters van zijn roepnaam op stempelknoppen langs het parcours van de wandeling aanbrengen. Wanneer we dan een paspoort terugkrijgen met alle stempels staan wij klaar met een klein geschenkje. Dat zijn kleurpotloden of een jojo van Ozzy.”

“Uiteraard staat het Roeselaarse stadsbestuur achter dit idee”, besluit schepen van toerisme Dirk Lievens. “Ieder initiatief dat Roeselare toeristisch meer op de kaart zet, steunen wij. We zullen dus zeker ook deze Ozzy-wandeling ondersteunen en promoten. Dat zal deze zomer niet meer gebeuren maar we nemen dit zeker mee in onze volgende toeristische campagne.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier