Voetbalsters Don Boscocollege winnen goud op Salesiaanse Spelen

Bovenaan zien we Stijn Declercq, Florine Verpeut, Manon Lamotte, Femke Dejonckheere, Tine Depickere en Sabrine Tytgat. Onderaan zitten Nora Galloo, Emilie Claerbout en Lune D'Alwein. (Foto EDB)
Redactie KW

Op de Salesiaanse Spelen in Sevilla won een ploeg meisjes van het Don Boscocollege goud in het minivoetbal. Ondertussen zijn de voetbalsters al drie jaar ongeslagen. Volgende week hopen ze Vlaams kampioen te worden.

De Salesiaanse Spelen zijn een sporttornooi tussen Don Boscoscholen uit verschillende landen. Verschillende sporten komen aan bod en er is een meisjes- en een jongenscompetitie voor de tweede en de derde graad. Er waren zo’n 1.000 atleten uit een tiental landen.

Ongeslagen

Don Bosco Kortrijk nam al voor de vijfde keer deel. De school kiest telkens voor één ploeg. Hiervoor wordt er geld ingezameld met een mosselsouper, een tombola en sponsoring. De rest wordt betaald door de leerlingen. “Dit keer kozen we voor onze meisjesvoetbalploeg, als beloning voor hun prestaties van de voorbije drie jaar, waarin ze nog geen enkele match verloren tijdens de SVS-competitie”, stelt leerkracht Stijn Declercq.”Ze hebben het dus echt verdiend om deel te nemen en nog blijven ze ongeslagen! We hopen ook om volgende week voor de derde keer op rij Vlaams kampioen te worden.”

De ploeg bestaat uit zeven meisjes uit het tweede en derde middelbaar. “Drie onder ons kenden elkaar van bij White Star Bellegem, en er kwamen ook enkele meisjes bij die voetballen bij andere ploegen. Onze sterkte is de ploeggeest. We zijn een hechte groep vriendinnen”, klinkt het.

Penalty’s

De meisjes werden begeleid door Sabine Tytgat, leerkracht Frans, en door Stijn Declercq, leerkracht LO en wiskunde. “We speelden één tot twee matchen per dag. Tussenin gingen we in de stad wandelen en de laatste dagen zaterdag we aan het zwembad tussen de matchen door. Het was er 38 graden.”

In het minivoetbaltornooi streden ze tegen een Belgische ploeg uit Haacht, een ploeg uit Duitsland en één uit Polen. “De finale was wel spannend. Wij waren minder goed door de stress en onze tegenstanders waren zeer goed. De match eindigde met 3-3 en uiteindelijk moesten penalty’s het pleit beslissen.”

Dubbel gevierd

De meisjes kwamen met de trofee terug naar Kortrijk. Bij de terugkeer werd er dan ook stevig gevierd, ook doordat leerkracht Stijn jarig was. Door de winst krijgt de ploeg nog een barbecue. Café De Labberleute in Aalbeke, die uitgebaat wordt door de papa van Lune, sponsort nog met een spaghettiavond.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier