Dinsdag was andermaal een hoogdag voor de Madonnaschool van directeur Mieke Deraedt. De 16 leerlingen van het tweede leerjaar van meester Filip Carton wonnen de provinciale 'Witloofwedstrijd'. Gedeputeerde Bart Naeyaert maakte de provinciale felicitaties over, samen met Marijke Willaert, Nele Dejonckheere en Hanneline Del'Laye van INAGRO.

De vrije basisschool Madonna werd door de jury tot winnaar gekroond. Zij wonnen voor respectievelijk VBS Alveringem en de Negensprong Koekelare.

Na de proclamatie trok iedereen naar de speelplaats waar de gekke fietsen hen stonden op te wachten. Het werd een leuk schouwspel om al de kinderen, inclusief directeur Deraedt, gedeputeerde Naeyaert en leerkracht Filip Carton te zien rondtoeren op de speelplaats. De wedstrijd werd voor de tiende keer georganiseerd en al die jaren deed meester Filip Carton mee. Met nu de apotheose, met de hoofdprijs voor zijn klas.

Jong geleerd is oud gedaan en de school ligt pal in een regio van groente- en fruittelers. Wie weet komen daar later ook nog excellente groente- of fruitboeren van!

(RB)

Dinsdag was andermaal een hoogdag voor de Madonnaschool van directeur Mieke Deraedt. De 16 leerlingen van het tweede leerjaar van meester Filip Carton wonnen de provinciale 'Witloofwedstrijd'. Gedeputeerde Bart Naeyaert maakte de provinciale felicitaties over, samen met Marijke Willaert, Nele Dejonckheere en Hanneline Del'Laye van INAGRO. De vrije basisschool Madonna werd door de jury tot winnaar gekroond. Zij wonnen voor respectievelijk VBS Alveringem en de Negensprong Koekelare.Na de proclamatie trok iedereen naar de speelplaats waar de gekke fietsen hen stonden op te wachten. Het werd een leuk schouwspel om al de kinderen, inclusief directeur Deraedt, gedeputeerde Naeyaert en leerkracht Filip Carton te zien rondtoeren op de speelplaats. De wedstrijd werd voor de tiende keer georganiseerd en al die jaren deed meester Filip Carton mee. Met nu de apotheose, met de hoofdprijs voor zijn klas. Jong geleerd is oud gedaan en de school ligt pal in een regio van groente- en fruittelers. Wie weet komen daar later ook nog excellente groente- of fruitboeren van! (RB)