Tekenateliers nodigen uit naar tentoonstelling ‘Kunst anders bekeken’

© PH
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte houden de tekenateliers Hertsberge, Oostkamp en Ruddervoorde op het einde van het werkjaar een tentoonstelling met de werken van de leerlingen. Dit werkjaar werkte men rond het thema ‘Kunst anders bekeken’. Afdeling Hertsberge mocht vorige vrijdag al de spits afbijten. Voorzitter Paul Gervoyse ontving de kinderen, hun leraars en de ouders in de Sint-Janskerk waar alle werkjes mooi tot hun recht kwamen.

In zijn openingswoordje belichtte de voorzitter de kansen die de jonge artiesten ook dit jaar weer kregen om zich een schooljaar lang te kunnen uitleven en te genieten van hun creativiteit. Ze konden beeldend vertellen met tekeningen, schilderijen, collages, klei, papier-maché enz. Picasso, Munch, Ensor, Kandinsky passeerden probleemloos de revue. “Het zich kunnen uitleven op basis van hun kunstwerken heeft hen verrijkt, gevormd, technisch en artistiek inzicht bijgebracht“, benadrukte Paul Gervoyse.

Daarbij werden natuurlijk ook de lesgevers Anne-Marie Pattyn en Vicky Titeca bedankt, samen met Chantal Haers die de kinder- en jongerencursussen coördineert. Burgemeester Jan de Keyser loofde eveneens de kunstenaars en hun begeleiders. Hij gaf nog mee dat er onderhandelingen lopend zijn om het muziek- en tekenatelier een duurzame toekomst te geven. Meer kon er nog niet verteld worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het tekenatelier, afdeling Oostkamp houdt op vrijdag 24 mei om 19 uur (jongeren) en om 20 uur (volwassenen) haar tentoonstelling in De Stek, Schooldreef 6 in Oostkamp. Zaterdag 25 mei zijn de ateliers ook nog te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. Afdeling Ruddervoorde is op zaterdag 25 mei om 11 uur aan de beurt in Ridefort, Sportstraat 2 in Ruddervoorde.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier