Spes Nostra in Heule heeft gloednieuwe wetenschapsklassen

De leerkrachten wetenschappen in een van de gloednieuwe lokalen: v.l.n.r. Vera Sabbe, Elien Knockaert, Filip Vankeirsbilck, Michèle Vandenberghe, Katrien Bekaert, Gauthier Clauws, Ann Bommarez, Annelies Pillaert, Hannelore De Baets, Saskia Lambert, Fabienne Criel, Bram Verstraete en Marjan Bourgeois, met achter haar Frederik Tack, Pieter Dhuyvetter en uiterst rechts Heidi Denys, directieleden. © NM
Redactie KW

Het heeft wat geduld gekost, maar vlak na de krokusvakantie mocht de middelbare school Spes Nostra in Heule eindelijk haar nieuwe wetenschapslokalen in gebruik nemen. Vrijdag gebeurde dat ook officieel. Het gaat om een investering van 450.000 euro. De leerlingen zijn na de eerste week alvast razend enthousiast. “Bangelijk chic”, was hun reactie.

In juni 2017 kreeg de school eindelijk groen licht om de wetenschapslokalen in een nieuw jasje te steken. Van zes lokalen werden er over twee verdiepingen vier ruimere gemaakt met een centraal voorbereidingslokaal per verdieping. Toen eind vorig schooljaar de werken begonnen, vergde dat een hele aanpassing voor de betrokken leerkrachten die al hun didactisch materiaal moesten verhuizen.

“De lokalen werden volledig gestript met het nodige lawaai en stof, en het was een survival om les te geven in andere lokalen“, zegt leerkracht Katrien Bekaert. Leerkrachten en leerlingen zijn in de wolken. De lokalen zijn heel modern en zijn tot in de puntjes afgewerkt. ‘Bangelijk chic, zeg’ noemden de leerlingen het de voorbije week, “we herkennen niet meer dat wij hier vorig jaar les kregen!”

“Nee, die meneer heeft geen corona, je mag hem gerust een handje geven”, zegt juf Vera.© NM

Goed voor de conditie

“De nieuwe lokalen zijn ook goed voor onze conditie”, zegt Katrien Bekaert. “Onze vroegere lokalen lagen op de gelijkvloerse verdieping, terwijl we nu de wereld vanuit de hoogte zien en goed voor dagelijks zo’n 1.000 treden. Het kan onze figuur alleen maar ten goede komen.”

Het is ook meegenomen dat de uitrusting van een gerenommeerde plaatselijke onderneming komt: Labo Potteau in de Zuidstraat. Architectenbureau Sileghem uit Zwevegem ontwierp de klassen, de firma Maes & Coucke voerde alles uit.

Tijdens de officiële ingebruikname vrijdag kwamen ook heel wat oud-leerkrachten van de wetenschapsrichtingen de nieuwe lokalen bezichtigen. Onnodig te zeggen dat ze het de max vonden.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier