Speelpleinwerking Katjeduk in Wevelgem start pas vanaf 6 juli

Het speelplein in Wevelgem. © SLW
Stefaan Lernout

Zoals elders zijn ook de speelpleintjes in Wevelgem weer open. De speelpleintjes op provinciedomein Bergelen gaan pas donderdag open.

“Bovendien is er ook goed nieuws wat de speelpleinwerkingen betreft”, voegt schepen van Jeugd Bas Surmont (CD&V) toe. “Er zal speelpleinwerking zijn op dezelfde data als andere jaren, maar wel op alternatieve locaties. We zijn samen met speelpleinwerking Katjeduk druk bezig om alles voor te bereiden.”

Vzw Katjeduk verzorgt normaal de speelpleinwerking vanaf 1 juli. Die zal nu pas starten op 6 juli. ‘Haasje-over’, dat door de gemeente wordt georganiseerd, ontvangt de kinderen in augustus. “Het is duidelijk dat het geen speelpleinzomer wordt zoals we gewoon zijn, maar we vertrekken wel vanuit de visie het spelen centraal te plaatsen, met de nodige aandacht voor de veiligheid”, stelt schepen Surmont.

“Belangrijke aspecten hierbij zijn de mogelijkheid tot contact tracing en het vormen van contactbubbels van 50 personen per week. We bekijken momenteel als en hoe we voldoende contactbubbels kunnen organiseren, met het doel onze normale capaciteit zo goed mogelijk te benaderen.”

Meer info vind je op www.wevelgem.be/speelpleinwerking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier