Saar Baekelandt wint Junior Journalistenwedstrijd van Davidsfonds Westende-Lombardsijde

De laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd werden gehuldigd. © foto LC
Redactie KW

Davidsfonds Westende-Lombardsijde reikte de prijzen uit aan de laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd.

Deze Davidsfondsafdeling houdt sinds 1956 de jaarlijkse traditie hoog in het vaandel. De prijsuitreiking vond plaats in de gemeenteschool van Lombardsijde in aanwezigheid van schepen van onderwijs Natacha Lejaeghere, bibliothecaris Erwin Vermeiren, juryleden, ouders, schooldirecties en leerkrachten.

In oktober kregen alle scholen van Groot-Middelkerke een uitnodiging om deel te nemen aan de opstelwedstrijd. De bedoeling is om jongeren aan het schrijven te zetten. Er namen vier scholen deel: De duinpieper uit Westende met Yara Vaes, ‘t Lombartje uit Lombardsijde met Loïs Hostens, VBS Sint-Jozef uit Lombardsijde met Janne Van der Veken en het Sint-Jozefinstituut uit Middelkerke met Saar Baekelandt. De leerlingen van het zesde leerjaar namen dit jaar de uitdaging aan om hun inspiratie, fantasie en creativiteit de vrije loop te laten gaan binnen het thema buren.

Boekenpakket

Ruim 60 leerlingen namen deel aan de wedstrijd. De eerste selectie gebeurde door de leerkrachten. Een onafhankelijke jury wikte en woog de anonieme werkjes van de vier genomineerden. Saar Baekelandt uit het Sint-Jozefinstituut van Middelkerke ging met de eerste prijs aan de haal met haar verhaal over ‘Luie buren’. Zij gaat door naar de provinciale prijsuitreiking die plaatsvindt op 26 april in Kortrijk. Chloé Coolman werd beloond met een extra prijs. Zij schreef een prachtig gedicht met als titel ‘Buren om naar te gluren’. Iedereen ging naar huis met een mooi boekenpakket. De scholen werden ook beloond met een boekenpakket voor hun bibliotheek. (RDB-foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier