Ontbijten ten voordele van de werking van ‘t Brugske in Dadizele

Ellen Leman, Emmelie Vanbelle, Olivia Decrock, Nico Platteeuw en Veerle Muylle nemen de organisatie van de ontbijtactie op zich. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Op zondag 20 oktober organiseert de vriendenkring van de vrije basisschool ‘t Brugske haar jaarlijkse ontbijtactie. “Vorig jaar hebben we de opbrengst gebruikt voor het verfraaien van de speelplaats in de Ledegemstraat, dit jaar willen we iets doen voor de jongste lagere schoolkinderen.”

De vrije basisschool ‘t Brugske in Dadizele kan rekenen op een goed draaiende oudervereniging. De vriendenkring van de school organiseert jaarlijks een ontbijt ten voordele van de werking van de school.

“Vorig jaar wisten we een mooi bedrag in te zamelen om de speelplaats van de afdeling in de Ledegemstraat te verfraaien. We bezorgden toen zo’n 950 ontbijtpakketten bij 450 gezinnen. Een succes, maar we hopen dit jaar toch ook even goed te doen”, aldus Veerle Muylle van de vriendenkring. Op zondag 20 oktober brengen de ouders ontbijtpakketten aan huis.

“Dit doen we binnen een straal van tien kilometer van de school”, aldus Veerle.

Wie dat wenst kan de ontbijtpakketten ook afhalen op school. Wie een ontbijtpakket koopt, geniet onder meer van een ontbijtkoek, twee pistolets, confituur, fruit, een drankje en een yoghurt. Dit voor de prijs van zeven euro.

“We voorzien daarnaast ook een goodie bag. Inschrijven voor een ontbijtpakket kan nog tot 11 oktober. Dit kan via de leden van de vriendenkring of in het secretariaat van de school.

“We hopen om met de opbrengst van de ontbijtverkoop iets te kunnen doen voor de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van onze school”, geeft Veerle nu al mee.

Warmste Week

Ondertussen leeft er ook dit schooljaar heel wat binnen de schoolmuren van ‘t Brugske. Zo is de school volop bezig met de voorbereiding van een loopevenement binnen het kader van de Warmste Week.

Op dinsdag 17 december loopt de school ten voordele van de mucovereniging. Mensen die het project willen sponsoren kunnen nu al contact opnemen via warmsteweek.dadizele@moorsledegem.be.

Gemachtigde opzichter

De school is momenteel ook nog op zoek naar mensen die de kinderen voor en na school wil helpen met het oversteken van de straat. Via de Facebookpagina lanceerde de school een oproep. De komende maanden zijn er nog verschillende opleidingsmomenten voor gemachtigde opzichters voorzien.

Wie graag een dergelijke cursus wil volgen en wil meehelpen aan de veiligheid van de Dadizeelse schoolkinderen, kan contact opnemen via het secretariaat in de school. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier