Minister Sven Gatz tapt eerste pintje op nieuwe Trax-site

Zaterdagnamiddag werden de eerste pintjes op de Trax-site getapt. De een is daar wat meer gedreven in dan de ander. (Foto VVHR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdagnamiddag werd de eerste fase van de Trax-site in Roeselare officieel geopend door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

De eerste fase van de Trax-site werd officieel geopend door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Hij deed dat toepasselijk door het eerste pintje te tappen. In zijn bijhorende speech had hij de mond vol over de manier van werken én beloofde hij bovendien nog eens 500.000 euro extra subsidies voor het project. “Met de Trax-site wordt Roeselare een nog hippere stad”, klonkt het tot slot.

Burgemeester Luc Martens benadrukte dat de multifunctionele site in de toekomst de plaats moet zijn waar creatievelingen zich kunnen ontplooien. “De site is van onvoorstelbaar belang voor onze stad. Het is de plaats waar jonge mensen een plek vinden om zich ten volle te ontwikkelen”, aldus de burgemeester.

De opening gaat gepaard met het gratis Trax Festival waar vanavond onder andere Blaudzun en Admiral Freebee headlinen. Naast het hoofdpodium heb je muziek in de Studio en de Club.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier