Leerlingen Sint-Jozefsschool maken krijttekening voor Gent-Wevelgem

© EG
Redactie KW

De 420 leerlingen van de Sint-Jozefsschool langs de Meenseweg in Ieper kleuren samen met kunstenares Sonja Mazereel een reuze grote tekening in op de speelplaats.

“We hopen dat de krijttekening tijdens de live uitzending van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem vanuit de lucht te zien zal zijn. We hebben de VRT alleszins verwittigd“, zegt directeur Lieven Calis. De school riep voor de tekening de hulp in van kunstenares Sonja Mazereel die geregeld grote krijttekeningen maakt. Vaak laat zich ze daarbij inspireren door klassieke kunstwerken. Zo tekende ze bijvoorbeeld al eens een fragment van ‘De boerenbruiloft’ van Breughel op de Grote Markt in Ieper en in de kerk van Voormezele tekende ze een 3D-tafereel van een kerststal.

“Nu heeft de kunstenares een grote fietser met een spandoek van onze school op de speelplaats ontworpen. De leerlingen zijn die nu volop aan het inkleuren.” De ouderraad van de school baat bij de doortocht van de Gent-Wevelgem een ‘Koerskaffee’ uit. “Bezoekers kunnen er de wielerwedstrijd live volgen, ze kunnen fietsen op rollen en er is een fietsparcours op de speelplaats”, besluit Lieven Calis.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier