KSA Meeuwennest Oostende roept hashtag #ksabrengtmensensamen in het leven

V.l.r.: Manon, Rienke en Thibo. Samen slaan ze de handen in elkaar om aan te tonen dat KSA zoveel meer is dan een jeugdbeweging. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

KSA Meeuwennest uit Oostende telt heel wat leden. Drie nieuwelingen bij de leiding nemen het heft in handen om aan te tonen dat KSA meer is dan een jeugdbeweging. “Het heeft ons gemaakt tot de jongvolwassen die we op vandaag zijn”, klinkt het bij de leid(st)ers.

Rinke Dessein (16), Manon Dezutter (16) en Thibo Guilini (16) zijn erg gemotiveerd wanneer het op hun jeugdbeweging aankomt. Op de leeftijd van zes jaar werden ze lid van KSA Meeuwennest. Meteen ook de start van hun vriendschap. “We willen KSA graag wat meer in de kijker zetten“, vertelt Rinke. “We willen vooral mensen vertellen dat KSA meer is dan wat ravotten op een zaterdagmiddag. We zijn zoveel meer dan een gewone jeugdbeweging. KSA draag je bij je op elk moment van de dag, de week, de maand… het hele jaar door. We willen mensen laten weten dat KSA je echt maakt als persoon.”

Na tien jaar lid te zijn van de jeugdbeweging kreeg het drietal de kans om leiderschap te tonen. Sinds dit jaar vormt het drietal, samen met nog enkele andere mensen de leiding van KSA Meeuwennest. “We kunnen, sinds we bij de leiding gingen, alleen maar beamen dat KSA inderdaad zoveel meer is dan een hobby“, legt Manon uit. “KSA heeft ons gemaakt tot de jongvolwassenen dat we op de dag van vandaag zijn. Iedereen is er welkom, jong en oud. Het is een veilige plaats voor iedereen. Het brengt mensen samen want het heeft ons als vrienden samen gebracht. Veel leden maken er vrienden voor het leven.”

Dat KSA vrienden voor het leven maakt en mensen samen brengt, dat wil het drietal de wereld insturen onder de hashtag #ksabrengtmensensamen. “De hashtag kan gebruikt worden voor iedereen die lid is van KSA. Elke foto die gepost wordt op Instagram of op Facebook mag deze hashtag bevatten. Op die manier tonen we aan de wereld dat we een hechte familie zijn“, vertelt Thibo nog.

Komende zaterdag houdt de jeugdbeweging haar jaarlijkse kaas- en wijnavond in Zaal Astrid, Gentstraat 6 in Oostende. De avond start om 18.30 uur met een viering waar de nieuwe leid(st)ers van de werking officieel zullen worden aangesteld, gevolgd door een receptie om 19.30 uur. Daarna is het aanschuiven voor de kaasavond. Inschrijven kan nog steeds door een mail te sturen naar wannes@ksaoostende.be. De prijs bedraagt 12 euro per persoon. Kinderen betalen 5 euro, maar krijgen daarvoor pannenkoeken in plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier