Kortrijks Internaat veilt truitjes van topvoetballers en wielrenners voor vzw Ontrafel

Centraal Kelly Vermote (verantwoordelijke internaat) met internen en gesigneerde voetbaltruitjes die te koop worden aangeboden. (foto LOO)
Redactie KW

Om geld in te zamelen voor De Warmste Week organiseert Internaat Kortrijk op 22 november een herfstmarkt rond hun gebouwen op Plein 14. Daar worden tot 21 uur ook truitjes van bekende sportfiguren geveild. De opbrengst van het evenement is voor vzw Ontrafel.

Toegegeven, het is nog wat vroeg in het jaar om al opeengepakt in de koude buitenlucht hete glühwein of chocomelk te staan slurpen naast een vuurkorf. Maar wie niet kan wachten tot de eerste kerstmarkten hun deuren openen kunnen op vrijdag 22 november vanaf 16 uur terecht op Plein 14 bij Internaat Kortrijk. Het Internaat organiseert er ‘s avonds ten voordele van De Warmste Week namelijk een herfstmarkt.

Volgens Kelly Vermote, verantwoordelijke van Internaat Kortrijk, zal het verschil met een echte kerstmarkt nauwelijks voelbaar zijn. “We hebben houten chalets geïnstalleerd waar de mensen iets kunnen drinken, hamburgers kunnen eten of zelfgemaakte choco en confituur kunnen kopen”, vertelt ze. “Als kinderanimatie is er een springkasteel, een schminkstand en is er een tombola en muziek voorzien.”

Maar niet alleen de opbrengst van de kraampjes gaat naar het goede doel. “Via de connecties van het personeel van Internaat Kortrijk hebben wij vier gesigneerde sporttruitjes die we mogen veilen”, vertelt Kelly. “Zo mogen we de gesigneerde sporttruitjes van niemand minder dan wielrenners Julien Vermote en Yves Lampaert en voetballers Dries Mertens en Hans Vanaken veilen.”

Bieden op de truitjes kan nog tot vrijdag 20 uur op https://2dehands.be/u/internaat-kortrijk/39500785. Op de herfstmarkt kan je nog tot 21 uur overbieden. (BDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier